Započela je prometno-preventivna akcija „Prvi koraci u prometu“.

Autor: Sandra Turkalj 22.09.2022

Zapocela-akcija-Prvi-koraci-u-prometu-4

U Domu mladih u Rijeci započela je prometno-preventivna akcija „Prvi koraci u prometu“.

Rijeka - Prometno-preventivna akcija „Prvi koraci u prometu“ akcija je namijenjena je učenicima prvih razreda osnovne škole kako bi se upoznali s osnovnim prometnim pravilima i propisima te usvojili pravilna ponašanja u prometu. Ova akcija se provodi od 1998. godine.

Zapocela-akcija-Prvi-koraci-u-prometu-1

Akcija je započela sudjelovanjem učenika prvog razreda riječke Osnovne škole „Brajda“, koje su tim povodom pozdravili Goran Gračanin, ravnatelj Doma mladih, Josip Šarlija, voditelj programa i Jure Jurković, policijski službenik Službe prometne policije ove Policijske uprave, naglasivši važnost prometne edukacije i sigurnog sudjelovanja u prometu.

Zapocela-akcija-Prvi-koraci-u-prometu-2

Učenici se educiraju o prometu, prelaženju kolnika preko pješačkog prijelaza kada nema semafora, sa semaforom, kada promet regulira prometni policajac te vježbaju vožnju i kretanje biciklom u prometu. Program se realizira u obliku jednodnevne nastave koja se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela na improviziranom prometnom poligonu te ima preventivni karakter, a u realizaciji sudjeluju djelatnici Doma mladih u suradnji s djelatnicima prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...