Zašto se poslovni prostor bivše Karoline upotrebljava samo kao izlog?

Autor: Marina Pauletić 24.02.2023

wp-content/uploads/2021/02/pametni-spremnik-korzo-3.jpg

Ovaj se poslovni prostor, nakon više neuspješnih natječaja, više ne nudi u zakup.

Rijeka – Poslovni prostor u središtu grada u kojemu je nekada poslovala trgovina odjećom H&M, a stariji je se građani sjećaju kada je ondje bila „Nama“ zjapi prazan već nekoliko godina.

Nezavisnog vijećnika Davora Štimca zanimalo je postoji li interes zakupaca za jedan od najatraktivnijih praznih gradskih poslovnih prostora pa je tim povodom uputio pitanje gradonačelniku Rijeke, Marku Filipoviću: „Koliko dugo je reprezentativan poslovni prostor na adresi Korzo 7 , ex H&M odnosno „Karolina Riječka“ izvan funkcije i prazan? Postoji li kakvo otvoreno dugovanje pod/zakupnika i koliko ono iznosi? Kada građani Rijeke mogu očekivati da će prostor ponovno biti u funkciji?“

Gradonačelnik je u odgovoru iznio detaljnu kronologiju koja govori o zakupcu iz 2013. godine, odobrenju za podzakup, dugu većem od 5 milijuna kuna i očekivanju sudskog epiloga.

Ovaj se poslovni prostor, nakon više neuspješnih natječaja, više ne nudi u zakup. Grad je 80 m2 prije godinu dana dao u desetogodišnji zakup Primorsko goranske županije, a ostalo će se koristiti za izložbene sadržaje.

„Nažalost, unatoč iskazanom interesu gospodarskih subjekata, nizu održanih sastanaka i pokazivanju prostora, za njega još uvijek nije pristigla prijava na natječaj. Trenutačno, prostor nije izložen natječaju jer je inicirano korištenje toga prostora za potrebe kulturnih, odnosno izložbenih sadržaja tijekom ljetnih mjeseci, a sve s ciljem obogaćenja turističke ponude u samom centru našega grada. Ovakve aktivnosti, budući da kontinuirano pristižu iskazi interesa za ovaj prostor, vjerujemo, dodatno će potaknuti interes gospodarskih subjekata i istaknuti atraktivnost ovog prostora koji je arhitektonski i povijesno, iznimno značajan za naš grad, a sve kako bi i mogući budući zakupac, valorizirao njegove vrijednosti i lokaciju“, stoji u odgovoru gradonačelnika Filipovića.

„Kad već neće donositi novac u proračun, očekujemo da će sva preostala 1.200 m2 biti u funkciji, a ne samo izlog kao u vrijeme karnevala“, poručuju iz Da štima svima.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...