Zatvara se Poneštrica: Finila je i ova…

Autor: Sanja Tumara 29.06.2022

Ponestrica

Jednostavno je pretpostaviti, jedan od glavnih razloga za zatvaranje galerije na Trgu 128. brigade je to što promet ne pokriva obveze.

RIJEKA – Pada mi na pamet da napišem osmrtnicu, ali neću. Nema potrebe. Toliko lijepog se u ovih šarenih 57m2 izdogađalo u ove dvije godine da sam odlučila slavit, tako je jedna od vlasnica galerije Poneštrica, Željka Barbarić, objavila da će 15. srpnja Poneštrica„zavavik zatvorit svoja vrata“. Jednostavno je pretpostaviti, jedan od glavnih razloga za zatvaranje galerije na Trgu 128. brigade je to što promet ne pokriva obveze. Dakle, još jedna tužna hrvatska poduzetnička priča.

- Nakon toliko umjetnika kojima smo "otvorili prozor", nakon toliko događanja kojima smo nekog usrećili, nakon toliko organiziranih radionica i izložbi malih ljudi, srce mi je prepuno. Vjerojatno se još štogod moglo, ali oprostit ćete mi jer se nisam sjetila ili nisam imala snage, piše Željka.

Poneštrica je nudila dizajnerski nakit, keramiku, rukotvorine i umjetničke slike, bila je i mjesto edukacije, tečajeva i druženja, a organizirala je i mnoge događaje i oživljavala središte Rijeke. Od danas Poneštricaima sniženja od 10 do 40% na neke proizvode i poziva nas da im pomognemo isprazniti prostor i dostojanstveno zatvoriti plava vrata.