Zauvijek zatvoren Središnji odjel Palače Modello - prostor u kojeg se 1966. godine ušlo s parolom "privremeno"

Autor: Nikola Cvjetović 16.10.2023

Sredisnji-odjel-GKL-Palaca-Modello

Prostor je to u koji smo s parolom "privremeno" ušli daleke 1966. godine te je u tim improviziranim uvjetima desetljećima radila knjižnica, nekima draga, nekima katastrofa, ali uvijek nedovoljno funkcionalna, ograničena, velikih infrastrukturnih problema za bilo kakav oblik suvremene knjižnice usmjerene prema idejama stvaralaštva i centra zajednice. Knjige s njegovih polica sada odlaze u kutije i na putovanje u novi kvart. A do otvaranja nove knjižnice važne servisne informacije.

Rijeka - Zbogom Modellu - tako glasi objava na Facebook stranici Gradske knjižnice Rijeka kojom obavještavaju kako je Središnji odjel Palača Modello zatvoren.

- Došao je i taj dan. Zatvorili smo Središnji odjel Palača Modello u jedinstvenom i povijesnom procesu stvaranja Gradska knjižnica Rijeka u Benčiću! Prostor je to u koji smo s parolom "privremeno" ušli daleke 1966. godine te je u tim improviziranim uvjetima desetljećima radila knjižnica, nekima draga, nekima katastrofa, ali uvijek nedovoljno funkcionalna, ograničena, velikih infrastrukturnih problema za bilo kakav oblik suvremene knjižnice usmjerene prema idejama stvaralaštva i centra zajednice. Knjige s njegovih polica sada odlaze u kutije i na putovanje u novi kvart. A do otvaranja nove knjižnice važne servisne informacije:
Ogranci (Trsat, Zamet, Turnić, Drenova) nastavljaju normalno s radom te nisu dio spomenutih procesa nastanka Gradske knjižnice Rijeka u Benčiću. Koristite ih najnormalnije te su u ovom trenutku jedini pravi način dolaska do knjiga iz knjižnice. #knjigaizaugla
Posuđene knjige u Palači Modello i Filodrammatice vratit ćete u novu zgradu Gradske knjižnice Rijeka po njenom otvaranju te se na njih do tog trenutka neće obračunavati zakasnina. Ne brinite.

Možete koristiti usluge ostalih otvorenih odjela (Dječji odjel Stribor u Dječja kuća i Narodna čitaonica) i spomenutih ogranaka te nesmetano posuđivati druge potrebne knjige na otvorenim lokacijama iako već na policama doma imate i knjige iz Modella i Filodrammatice.
Vidimo se uskoro i u "Benčiću" s potpuno novim ruhom, energijom i idejom. Ove "X" znakove kojima križamo stare lokacije stopit ćemo u jedan veliki šareni uskličnik!, stoji u objavi Gradske knjižnice Rijeka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...