Završeni jesenji ciklusi predavanja Sveučilišta za 3. dob

Autor: Marina Pauletić 16.12.2022

treca_dob

Nastavak programa Sveučilišta za 3. dob očekuje se u siječnju 2023. godine.

Rijeka - Prigodnim druženje uz podjelu potvrda o pohađanju ciklusa, u četvrtak, 15. prosinca u Akvariju na Kampusu, završen je ovogodišnji jesenji ciklus predavanja Sveučilišta za 3. dob.

Više od ukupno 80 polaznica i polaznika u cijelosti je odslušalo predavanja uživo, u učionicama na sveučilišnom Kampusu.

Na Filozofskom fakultetu održan je ciklus predavanja iz područja ekonomije, ususret uvođenju eura „Od kune do eura – razvoj novca i središnjeg bankarstva“, pod vodstvom doc. dr. sc. Stelle Suljić Nikolaj i izv. prof. dr. sc. Bojane Olgić Draženović, obje s Ekonomskog fakulteta u Rijeci. U kratkom ciklusu predavanja, obrađene se teme od samog početka i razvoja novaca kroz povijest pa sve do trenutne situacije i uvođenja nove valute. Također na Filozofskom fakultetu je održan i ciklus predavanja iz enologije, „Uvod u osnove vinarstva“ pod vodstvom predavača Tomislava Pavlešić, dipl. ing. agr. s Odjela za biotehnologiju. Polaznici i polaznice su dobili priliku upoznat se s osnovama današnjeg i modernog vinarstva na području Kvarnera, Hrvatske i šire. Na Učiteljskom fakultetu održan je ciklus predavanja iz psihologije, „R E S P E C T – Samopoštovanje i njegovo djelovanje na naše mentalno i tjelesno zdravlje“, pod vodstvom umirovljene profesorice dr. sc. Jasne Hudek Knežević. Kroz kratki ciklus predavanja definiralo se samopoštovanje te se pokušalo odgovoriti na pitanje je li visoko samopoštovanje uvijek poželjno!

Polaznice i polaznici još očekuje terenska nastava, odnosno obilazak vinarije uz stručno vodstvo Tomislava Pavlešić, dipl. ing. agr.

Ono što je ovo druženje učinilo posebnim su članovi grupe TBF koji su na putu do svoje tonske probe, za nastup na sveučilišnoj brucošijadi, postali i naši gosti iznenađenja te dodatno razveselili polaznice i polaznike programa.

Nastavak programa Sveučilišta za 3.dob. kroz ciklus kratkih besplatnih predavanja očekujemo nakon blagdanske pauze u siječnju 2023. Planirani program možete potražiti na mrežnim stranicama Sveučilišta za 3. dob.

Program Sveučilišta za 3.dob provodi Sveučilište u Rijeci uz podršku Grada Rijeke.

Podsjećamo, program i novosti Sveučilišta za 3.dob moguće je pratiti zaprimanjem obavijesti mailom, kao i na službenim mrežnim stranicama: e-mail: 3dob@uniri.hr ili na webu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...