Završio projekt Kinder Eco

Autor: Nikola Cvjetović 01.06.2023

demografija_djeca

Projekt je realiziran u suradnji dječjeg vrtića s Islanda i dječjeg vrtića Planet iz Rijeke

Rijeka - Udruga VERE MONTIS s radošću objavljuje uspješan završetak Projekta KINDER ECO koji je realiziran uz suradnju dječjeg vrtića s Islanda i dječjeg vrtića Planet mašte iz Rijeke, a financiran sredstvima Europske unije. Ova inovativna inicijativa fokusirala se na korištenje sporta kao moćnog alata za usađivanje svijesti o okolišu te poticanje ekološki prihvatljivog ponašanja među djecom.

Program neformalne edukacije odgajateljica pokrenut je s ciljem pružanja alata i znanja odgajateljicama kako bi kroz sportske aktivnosti mogle inspirirati djecu da postanu svjesni važnosti održivog razvoja te da usvoje ekološki prihvatljive navike. Integrirajući sportske aktivnosti i edukaciju o okolišu, projekt je težio iskoristiti privlačnost sporta kako bi nadahnuo sljedeću generaciju ekološki osviještenih građana.

Jedan od ključnih aspekata programa bila je primjena naučenih znanja i vještina u praksi. Odgajateljice su kroz sportske aktivnosti koje su organizirale za djecu mogle implementirati održive prakse i educirati djecu o važnosti brige za okoliš. Kroz igre, natjecanja i timski rad, djeca su dobila priliku razumjeti važnost očuvanja okoliša te su potaknuta na preuzimanje aktivne uloge u zaštiti prirode. Važno je napomenuti da je uspjeh Projekta Kinder Eco nadmašio samo sudjelovanje djece. Projekt je također stvorio mogućnosti za suradnju s lokalnim školama, zajedničkim organizacijama i roditeljima, potičući zajedničku predanost održivim praksama i njegujući generaciju koja cijeni očuvanje okoliša, poručili su iz udruge.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...