Završio Rijeka Boat Show – posjetilo ga tisuće posjetitelja

Autor: Marina Pauletić 09.10.2023

NAUTICA__3__boat_show Foto: arhiva

Ovogodišnji sajam karakterizirale su i brojne hrvatske premijere.

Rijeka – “Nakon četiri dana nautičkog uzbuđenja na Gatu Karoline Riječke, gotovo stotinu izlagača i nekoliko tisuća posjetitelja, sa sigurnošću možemo reći kako je Rijeka Boat Show potvrdio svoj status najvećeg nautičkog sajma na sjevernom Jadranu”, poručili su organizatori Rijeka Boat Showa po završetku manifestacije.

Od 5. do 8. listopada, popraćeni lijepim vremenom, posjetitelji su mogli razgledati bogat izložbeni program. Na prepunom gatu, na kopnu i pod šatorima, kao i u moru na vezovima tako su se našli atraktivni brendovi iz svijeta nautike, plovila hrvatske male brodogradnje te raznolika prateća oprema. Ovogodišnji sajam karakterizirale su i brojne hrvatske premijere. Čak 6 plovila iz Norveške, Italije i SAD-a prvi put su predstavljena hrvatskom tržištu. To su redom TIGE Z5 i ATX S20 (Action Yachts d.o.o.), SKILSO PANORAMA 35 (Aduros), NORTHMASTER 585 OPEN – (Aestate Serenum d.o.o.), EOLO 64 EL Open te EOLO 64 EL Day (Apolon Group d.o.o.).

NAUTICA__1__-_boat_show Foto: arhiva

Direktor Marea Chartera, Davor Dujmić, izrazio je entuzijazam povodom njihovog sudjelovanja, istaknuvši kako su posjetiteljima željeli prikazati bogat spektar mogućnosti najma brodova: “Ponosni smo na našu flotu koja pruža različite opcije, od manjih plovila za dnevne izlete do većih brodova sa svim potrebnim komforom za duže boravke na moru”. Marea Charter osigurava individualizirane ture i pomaže klijentima u istraživanju ljepota Jadrana, a Dujmić nije propustio pohvaliti organizatore sajma za njihov trud i posvećenost.

S druge strane, Goran Popara, direktor Arba nautike d.o.o. iz Zagreba koja se bavi proizvodnjom plovila, bio je impresioniran pažnjom koja je pružena izlagačima: “Ovo je jedinstveno iskustvo za nas izlagače. Organizatori su nam pružili nevjerojatnu podršku, besplatan parking, srdačan doček i bili su nam na raspolaganju u svakom trenutku. Već prvog dana sajma ostvarili smo prodaju plovila, što je fantastičan rezultat!”

NAUTICA__12__-_boat_show Foto: arhiva

Svoje iskustvo iznio je i Dean Juričić, suvlasnik tvrtke Aquamarine iz Labina za prodaju plovila, vanbrodskih motora, nautičke i ribičke opreme: “Rijeka je po našem mišljenju jako kvalitetan sajam. Organizacija je odlična, logistički je jako dobro odrađeno. Podrška samog organizatora i njegovog tima je vrijedna svake pohvale”.

Direktor sajma Ivan Črnjarić zahvalio se brojnim posjetiteljima na dolasku, a osobito je istaknuo izlagače bez čijeg povjerenja ovog zahtjevnog projekta ne bi bilo.

“I dok se Gat Karoline Riječke odmara od pulsa sajma, rad na organizaciji idućeg, još ambicioznijeg izdanja sajma već je započeo. Rijeka ne prestaje živjeti uz more i za more, a njen Boat Show, ukorijenjen u tradiciji i podržan inovacijom, plovi s povjerenjem prema budućim izdanjima, u kojima će, nesumnjivo, nastaviti oduševljavati i podizati ljestvicu uspjeha”, zaključuju organizatori.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...