Zbog oštećenja izazvanih nevremenom, Zajednica Talijana u nemogućnosti koristiti Svečanu dvoranu Palače Modello

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 10.10.2022

pallazzo_modello

Kako bi mogli nastaviti s aktivnostima, iz Zajednice su se obratili raznim institucijama koje su im izašle u susret, te će im ustupiti svoje prostore, bez naknade.

Rijeka – Među brojne objekte koji su stradali u razornom nevremenu koje je zadesilo Rijeku ubraja se i Palača Modello, odnosno Svečana dvorana koja je teško oštećena zbog vode koja je promočila pod i strop, te je do daljnjeg neupotrebljiva.

“Proteklih su dana stručnjaci tvrtke Rumat, koja je zadužena za održavanje palače došli na uvid, te su zaključili da se prije svega dvorana mora u potpunosti osušiti, a nakon toga će stručnjaci Zavoda za očuvanje spomenika kulture moći utvrditi kakvo je stanje stropa i koliko je prisutna opasnost od padanja žbuke. Do tada nam je savjetovano da se ne pale svjetla u dvorani i da se ona ne koristi”, naveli su iz Zajednice Talijana Rijeka.

Kako bi mogli nastaviti s aktivnostima, iz Zajednice su se obratili raznim institucijama koje su im izašle u susret, te će im ustupiti svoje prostore, bez naknade.

“Svoje će nam prostore ustupiti Talijanska srednja škola, za aktivnosti vezane uz Tjedan talijanskog jezika u svijetu, Zajednica Talijana Opatija koja nam je rezervirala Villu Antonio za koncert grupe Ad Libitum iz Brtonigle u subotu, 15.10. u 19 sati, i Pomorsko-povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka koji će nam dati na korištenje Mramornu dvoranu za koncert mladog pijanista Elie Cecino, 28.10. u 18.30. Neizmjermo smo im zahvalni”, poručuju iz Zajednice.

Zajednica Talijana Rijeka će, napominju, na vrijeme obavijestiti javnost o svim novostima vezanim uz Palaču Modello.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...