Zelene prakse za velike i male u CTK Rijeka

Autor: Marina Pauletić 31.05.2023

Informaticki-tecaj-za-umirovljenike-u-CTK-Rijeka-1-1067x800 Foto: ilustracija

Riječ je o završnom događanju Erasmus+ projekta Digitally for Climate čiji je cilj potaknuti zelene i održive prakse među učenicima osnovnih škola.

Rijeka - Centar tehničke kulture Rijeka poziva sve odgajatelj(ic)e, učitelj(ic)e, profesor(ic)e, edukator(ic)e i sve one koje zanimaju održive edukativne prakse na događanje Zelene prakse za velike i male koje će se održati u utorak, 6. lipnja od 10 do 14 sati u Centru tehničke kulture Rijeka.

Riječ je o završnom događanju Erasmus+ projekta Digitally for Climate čiji je cilj potaknuti zelene i održive prakse među učenicima osnovnih škola. Kroz projekt Digitally for Climate, zajedno s partnerima iz Latvije i Litve, razvijen je Digitalni alat za učenje s 12 interaktivnih lekcija na temu održivog razvoja, klimatskih promjena te zaštite biljaka i životinja. Edukativni materijal namijenjen je učenicima nižih razreda osnovnih škola, a u projektu je sudjelovalo preko 180 učenika iz četiri škole iz Primorsko-goranske županije. Na završnom događanju prezentirat će se razvijeni materijal, a svi prisutni će imati priliku naučiti te isprobati kreativne i zabavne načine kako održivi razvoj približiti najmlađima.

banner_-52603

Nakon predstavljanja rezultata projekta Digitally for Climate i razgovora s učiteljicama koje su sa svojim učenicima testirale digitalni alat za učenje o zelenim i održivim praksama, prisutni će se upoznati s radom Tranzicijske inicijative Rijeka, Komunalnog društva Čistoća i Udruge Žmergo. Potom će Danijela Matejčić Miletić, voditeljica razvoja i edukacije korisnika u KD Čistoća Rijeka, Diana Kovačić, predsjednica i voditeljica edukativnih programa udruge Žmergo i Mladen Mladenović, predstavnik i član Tranzicijske inicijative Rijeka na okruglom stolu Zelene prakse u lokalnoj zajednici razgovarati o približavanju navedenih praksi i koncepata djeci, te načinu na koji ih oni mogu potaknuti na odgovorno ponašanje prema prirodi od malih nogu.

Cilj događanja je informirati građane o brojnim aktivnostima u lokalnoj zajednici te ih potaknuti na odgovorno i održivo djelovanje. Osim teorijskog, sudionici će imati priliku okušat se i u praktičnom dijelu – Zelenim radionicama za velike i male u kojima će naučiti kompostirati, izrađivati korisne predmete od recikliranih materijala i promišljati kreativne potencijale otpada.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje putem prijavnice do ponedjeljka, 5. lipnja. Svi sudionici događanja dobit će potvrdu o sudjelovanju.

Projekt Digitally for Climate (2021-1-LV01-KA220-SCH-000029630) financiran je iz Erasmus+ programa, a provodi ga Centar tehničke kulture Rijeka u partnerstvu sa Zemgales regiona kompetencu attistibas centrs iz Latvije i Siauliai Ragaine progymnasium iz Litve.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...