Župan Komadina na konferenciji Obrazovanje u fokusu: Odgoj i obrazovanje moraju biti strateški i razvojni prioriteti društva

Autor: Marina Pauletić 24.04.2024

zlatko_komadina_turizam Foto: arhiva

Župan Primorsko-goranske županije rekao je i da obrazovanje zauzima važno mjesto u razvojnoj strategiji.

Zagreb - Primjena novih tehnoloških alata na obrazovni sustav, unaprjeđenje i prilagodba cjelokupnog sustava novim okolnostima poput digitalizacije i umjetne inteligencije koje prožimaju sva područja djelovanja pa tako i obrazovanja u fokusu su ovogodišnjeg Regionalnog razvojnog foruma kojeg je u zagrebačkom Sheratonu organizirala Hrvatska zajednica županija uz partnerstvo Zaklade Konrad Adenauer i Lidera.

Sudionici konferencije, odnosno župani i pročelnici županijskih odjela zaduženih za obrazovanje, predstavnici škola i obrazovnih institucija te specijalisti za ovo područje okupili su se kako bi, između ostalog, razgovarali o utjecaju tehnologije na suštinu obrazovanja, modeliranju obrazovnih politika na županijskoj razini, upotrebi umjetne inteligencije u učionici, ali i o tome kako digitalizacija i umjetna inteligencija mogu unaprijediti obrazovanje. Vrti se tu, naravno, i pitanje može li današnji obrazovni sustav odgovoriti na izazove budućnosti.

Sve okupljene uvodnim je govorom pozdravio župan Primorsko-goranske županije i prvi predsjednik Hrvatske zajednice županija Zlatko Komadina koji je naglasio da odgoj i obrazovanje moraju biti strateški i razvojni prioriteti svakog društva.

Kako je rekao, djeca su neizmjeran potencijal kojeg treba poticati i razvijati te u tom smjeru treba prilagoditi obrazovni sustav. – Županije se više bave vratima, prozorima i prostorima nego obrazovnim procesom, no uvjeti rada naših nastavnika i drugih djelatnika u obrazovanju iznimno su važni – rekao je Komadina istaknuvši pritom da smo, kao država, u mnogim područjima prvi i inovativni.

Župan Primorsko-goranske županije rekao je i da obrazovanje zauzima važno mjesto u razvojnoj strategiji jer je iznimno važno pripremiti mlade za konkurentno tržište, a naglasio je i da je razina znanja i potreba za znanjem kod mladih iznimno povećana što je važno za razvoj regije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...