Župan Komadina na riječkom Korzu otvorio izložbu „Navik on živi ki zgine pošteno“

Autor: Marina Pauletić 25.04.2023

izlozba_korzo_-24305

Klemens je, po mišljenju mnogih, jedan od najboljih ilustratora domaće dizajnersko- ilustratorske scene.

Rijeka - Povodom dana pogibije Zrinskoga i Frankopana koji se obilježava 30. travnja, Primorsko-goranska županija i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, na postamentima na riječkom Korzu predstavili su izložbu „Navik on živi ki zgine pošteno“ autora Vedrana Klemensa.

izlozba_korzo_-48039

Klemens, po mišljenju mnogih, jedan od najboljih ilustratora domaće dizajnersko- ilustratorske scene, za Kulturno turističku-rutu „Putovima Frankopana“ je izradio dvadeset ilustracija koje na duhovit način prikazuju neke od kaštela, likova Frankopana i poznate uzrečice vezane uz njih. Kako je istaknuto, ilustracije će služiti za promociju Rute na sajmovima, izložbama i svečanim događanjima, a pripremljene su i za korištenje u popularnim aplikacijama za slanje poruka poput Vibera i Whatsappa. Izložba na kreativan način interpretira frankopansku baštinu, a bogatu povijest ove velikaške obitelji približava mlađim generacijama.

izlozba_korzo_-75896

Sa stihom „Navik on živi ki zgine pošteno“ izložbu je otvorio župan Zlatko Komadina izrazivši zadovoljstvo što je postavljena u Rijeci, jednom od frankopanskih gradova. Resorna pročelnica Sonja Šišić istaknula je kako je od završetka projekta 2021. godine do danas nastavljeno s nizom aktivnosti, prvenstveno u suradnji s lokalnom i turističkom zajednicom, obrtnicima i umjetnicima, podsjetivši na neka od imena koja su dala svoj obol Ruti, uz ostale, Juraj Zigman, Siniša Majkus i ambasadorica Rute Mia Negovetić.

izlozba_korzo_-05412

Otvorenju izložbe prisustvovala je i zamjenica župana Marina Medarić, a moguće ju je razgledati na riječkom Korzu do 2. svibnja 2023. godine.

izlozba_korzo_-61389
izlozba_korzo_-41395
izlozba_korzo_-06419
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...