Župan Komadina primio novoizabranog predsjednika županijske Zajednice sportova Miljenka Butkovića

Autor: Marina Pauletić 11.07.2024

prijem_za_sport_butkovic_komadina

Najavljene su nadolazeće, jubilarne 20. Igre prijateljstva.

Rijeka - Župan Zlatko Komadina održao je prijem za novoizabranog predsjednika Zajednice sportova PGŽ Miljenka Butkovića. Miljenko Butković dugogodišnji je predsjednik Boćarskog saveza PGŽ, a na dužnost predsjednika Zajednice stupio je krajem lipnja ove godine.

Uz čestitke na izboru, prijem je bio prilika za razgovor o radu i programima Zajednice koja okuplja 29 sportskih saveza, a u sklopu 34 sporta djeluje gotovo tisuću klubova s oko 30 tisuća sportaša.

Također, najavljene su nadolazeće, jubilarne 20. Igre prijateljstva koje će zadnji vikend u kolovozu u Rijeci i Kostreni okupiti preko 400 djece iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Osječko-baranjske i Primorsko-goranske županije. Svečanost otvorenja održat će se 30. kolovoza na bazenima Kantrida, a sportaši uzrasta U-15 natjecat će se u šest sportova – stolnom tenisu, šahu, odbojci, košarci, rukometu i nogometu.

Prijemu se prisustvovale i pročelnice UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj i OU za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić te glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ Katja Luketić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...