Župan Komadina primio predsjednika Međunarodnog teniskog saveza i predstavnike Hrvatskog teniskog saveza

Autor: Marina Pauletić 03.02.2023

tenis_-45326

Izrazivši zadovoljstvo posjetom, župan Komadina i suradnici zahvalili su gospodinu Haggertyju na odabiru Rijeke kao domaćina susreta.

Rijeka - Povodom Davis Cup susreta između Hrvatske i Austrije koji se 4. i 5. veljače odigrava u Rijeci, župan Zlatko Komadina sa suradnicima je primio predsjednika Međunarodnog teniskog saveza Davida Haggertyja i predstavnike Hrvatskog teniskog saveza, predsjednicu Nikolinu Babić i izvršnog direktora Vladimira Jovanoskog.

Radi se o velikom teniskom događanju koje, nakon nedavno održanog Billie Jean King Cupa, pokazuje da Rijeka i Kvarner mogu biti izvrsni domaćini teniskih natjecanja na najvišoj razini, istaknuto je na današnjem susretu u sjedištu Primorsko-goranske županije.

Izrazivši zadovoljstvo posjetom, župan Komadina i suradnici zahvalili su gospodinu Haggertyju na odabiru Rijeke kao domaćina susreta. Gospodin Haggerty je kazao kako mu je čast i privilegija biti ovdje i zahvalio na toploj dobrodošlici. Sutra nas očekuje dobar meč, najavio je, i zaželio Hrvatskoj i Austriji puno uspjeha.

tenis-58937

„Upoznali smo gospodina Haggertyja s posebnostima naše županije i ulaganjima u sport, a vidim da je gospodin oduševljen našim krajem i dobrodošlicom u Rijeku“, naveo je župan naglasivši da je Davis Cup susret ujedno povod ekonomskom forumu u organizaciji gospodarskih komora Hrvatske i Austrijske kojemu će prisustvovati u subotu, prije meča, u Hotelu Hilton.
Domaćinstvo spomenutih natjecanja je rezultat višegodišnjih napora i promocije Kvarnera na velikim teniskim turnirima, a koje je predvodio TZ Kvarner, naglasila je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov. „Svima je poznato koliko smo u TZ-u Kvarner prisutni u teniskim vodama. Ovo je jedna velika prilika za promociju našeg turizma. Prezentirali smo Kvarner na Generalnoj skupštini ITF-a, a isto tako, Kvarner se od 2017. godine prezentira i u londonskom Queens Clubu za vrijeme održavanja turnira Wimbledon. Smatram da je to odličan način promocije destinacije“, rekla je direktorica.

tenis-85709

Pročelnica za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić upoznala je prisutne s ulaganjima u sportsku infrastrukturu PGŽ-a, regije u kojoj se ujedno nalazi i najveći broj aktivnih sportaša, a kojima Županija, kao i sportskim manifestacijama lokalnog, ali i međunarodnog značaja, kontinuirano pruža podršku.
Nikolina Babić, predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza je zahvalila Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Rijeci i ITF-u na potpori organizaciji ove velike manifestacije. Izrazila je zadovoljstvo što je dvorana puna i sve karte rasprodane što znači da će igrači imati veliku potporu s tribina. Govoreći o austrijsko-hrvatskom ekonomskom forumu, naglasila je kako se radi o međunarodnom gospodarskom networkingu koji povezuje biznis, sport i turizam s cilj uspostave daljnje suradnje. Vladimir Jovanoski, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza, dodao je kako su osim biznisa i sporta povezali i maškare te se očekuje i velik broj zvončara u dvorani, a glazba s Kvarnera je službena glazba Hrvatske Davis cup reprezentacije.

Kvalifikacijski susret Davis Cupa između Hrvatske i Austrije održava se u Dvorani Zamet 4. i 5. veljače 2023. godine. Za Hrvatsku će igrati Nino Serdarušić, Borna Ćorić, Borna Gojo, Nikola Mektić i Mate Pavić. Za Austriju će igrati Dominic Thiem, Dennis Novak, Jurij Rodionov, Alexander Erler i Lucas Miedler. Predstojeći susret u Rijeci je iznimno važan jer se pobjedom osigurava nastup u grupnoj fazi natjecanja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...