ERSTE AD

Obalnim gradovima i općinama 1,1 milijun kuna za održavanje pomorskog dobra @ Rijeka

U otvorenom roku se na javni poziv od 20 obalnih gradova i općina prijavilo njih 17, s 21 prijavom ukupnog iznosa 3.191.430,86 kuna. Posebno Povjerenstvo razmotrilo je sve prijave, a u konačnosti će se rasporediti i raspoloživi iznos od 1,1 milijun kuna.

Rijeka – Zamjenica župana Marina Medarić na današnjem redovnom susretu s novinarima izvijestila je o prijedlogu odluke o odabiru projekata za raspodjelu sredstava namijenjenih pomoći u održavanju pomorskog dobra. Rekla je kako je Javni poziv objavljen 24. travnja na web stranicama Primorsko-goranske županije i bio je otvoren do 4. svibnja.

Ciljana skupina, odnosno isključivi korisnici sredstava temeljem Pravilnika su jedinice lokalne samouprave na području Primorsko-goranske županije. Ukupna sredstva koja su na raspolaganju za raspodjelu iznose 1,1 milijun kuna kuna. U otvorenom roku se na javni poziv od 20 obalnih gradova i općina prijavilo njih 17, s 21 prijavom ukupnog iznosa 3.191.430,86 kuna. Posebno Povjerenstvo razmotrilo je sve prijave, a u konačnosti će se rasporediti i raspoloživi iznos od 1,1 milijun kuna.

O financijskom poslovanju svih 8 županijskih lučkih uprava na području PGŽ novinare je izvijestila resorna pročelnica Nada Milošević. Naglasila je da su ŽLU raspolagale prošle godine s preko 70 milijuna kuna od čega je 41 milijun prihoda koje ostvaruju na pomorskom dobru. Pozitivnim je istaknula nastavak trenda rasta tih prihoda koji su primjerice 2013. iznosili oko 19 milijuna kuna da bi kroz pet godina narasli dvostruko.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }