Obersnel: Glavnina radova u Krešimirovoj bit će gotova do veljače

Obersnel: Glavnina radova u Krešimirovoj bit će gotova do veljače

Arhiva Torpedo media

Kazavši kako su na prijašnjim radovima bili organizirani radovi noću, gradonačelnik je rekao kako su takvi radovi izazivali negodovanja građana koji žive na bliskim lokacijama zbog nedostatka mira u noćnim satima.

Rijeka – Uobičajene teme i jučer su bile dio aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća – uz stanje broda Galeb, neizostavni su i radovi u Krešimirovoj ulici. Vijećnica Akcije mladih Anet Trope upitala je zašto se radovi u Krešimirovoj ulici ne obavljaju u tri smjene, ističući zabrinutost za prometne kapacitete u kontekstu očekivanog uvećanja broja turista u 2020. godini.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel naveo je kako je rad u tri smjene na rečenoj lokaciji vrlo problematično izvesti, ponajprije zbog financijskih izdataka. Kazavši kako su na prijašnjim radovima bili organizirani radovi noću, gradonačelnik je rekao kako su takvi radovi izazivali negodovanja građana koji žive na bliskim lokacijama zbog nedostatka mira u noćnim satima. Obersnel je zaključio kako radovi ne bi trebali ometati nadolazeća važna zbivanja i događaje u gradu, dodavši kako će sudeći prema sadašnjoj dinamici radova glavnina radova u Krešimirovoj ulici biti gotova do veljače, a ostali radovi do travnja 2020. godine, kada se i očekuje najveći broj posjetitelja.

Duško Milovanović (SDP) naveo je kako se u Krešimirovoj ulici nalazi poslovnica pošte gdje se osim redovnog rada pošte i preuzimaju pošiljke, što ovom dijelu grada povećava interes građana. S obzirom da se na toj lokaciji nalazi gradilište, pristup zgradi pošte je ograničen, a koridor za prelazak ceste je malen i bez obilježenog pješačkog prijelaza. Vijećnik je ocijenio kako je nedostatak pješačkih prijelaza općeniti problem južne strane gradilišta u Krešimirovoj ulici te upitao postoji li mogućnost da se u kraćem razdoblju postave zaštitne ograde koje bi spriječilo da vozila blokiraju ograničene pješačke dijelove kod pošte.

Gradonačelnik Obersnel obavijestio je kako je prilaz pošti moguć samo na način kako je to bilo i prije početka radova, a to je korištenjem prijelaza kod željezničkog kolodvora. Što se tiče blokiranog nogostupa, ondje bi se mogli postaviti stupići, no gradonačelnik je kazao kako je cijelo područje već opterećeno problemom parkinga čemu bi ovakva mjera dodatno pridonijela, dodavši kako gradske službe ipak nešto blaže postupaju prema tamošnjim prijestupnicima. Obersnel je ponovio kako će radovi prema procjenama biti gotovi do travnja 2020. te naveo kako je potrebno strpljenje.

Vijećnik Milovanović dodao je kako je u Krešimirovoj ukinut i pješački prijelaz kod Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, ponovivši kako smatra da bi se ipak trebale staviti barijere koje bi pješacima omogućile sigurno kretanje.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!