Obersnel: Najveći dio radova u Krešimirovoj ulici bit će gotov do veljače i otvorenja projekta EPK

Gradonačelnik je kazao kako su radovi planirani na način da dionica ceste od restorana Index do zone vatrogasnog doma bude gotova paralelno sa završetkom radova na rekonstrukciji Palače šećerane u kompleksu Benčić.

Rijeka – Radovi u Krešimirovoj ulici, koji će biti konstanta riječkog prometa sljedećih godinu dana, bili su i tema današnjeg aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća. Marinko Koljanin (nezavisni) osvrnuo se na svoje pitanje gradonačelniku s Aktualnog sata prošle sjednice vezano uz izvođenje kompleksnih radova u Krešimirovoj ulici. Vijećnik je ocijenio kako se promet na toj dionici odvija otežano, navodeći kako su u srpnju i kolovozu radovi stajali, te upitao je li točno da je navedeno posljedica greške u projektu u kojem nije predviđeno obrezivanje stabala. Koljanin je upitao traži li izvođač radova u Krešimirovoj ulici produljenje roka za izvedbu.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel rekao je da nije točno da se u Krešimirovoj ulici nisu odvijali radovi u navedenom periodu, kazavši kako je bilo potrebno izvršiti druge poslove, a ne samo radove bagerom. Gradonačelnik je istaknuo kako radovi u toj ulici podrazumijevaju izgradnju novog kanalizacijskog sustava za čije je potrebe bilo potrebno izmjestiti magistralni vodovod, stoga je rađen paralelni vodovod izvan rovova, uz površinu zemlje.

Obersnel je rekao kako je u Krešimirovoj ulici uklonjen asfalt te izvršeno obrezivanje stabala koje je bilo planirano u projektu, a koje je omogućilo stablima da prežive zahvate, budući da su procjene u suprotnom govorile o oštećivanju sustava korijena. Gradonačelnik je rekao kako je u provedbi projekta bilo manjih problema, budući da su se cijevi nalazile na drugoj dubini nego što se to utvrdilo prije početka radova, kazavši kako ovi problemi nisu bitno utjecali na dužinu radova. Trenutno se intenzivno odvijaju radovi iskova i postavljanja cijevi, a Obersnel je naveo kako on nema informaciju o traženju produženja rokova, kazavši kako će najveći dio radova biti gotov do početka veljače 2020. godine kada se projekt Europske prijestolnice kulture službeno otvara. Gradonačelnik je kazao kako su radovi planirani na način da dionica ceste od restorana Index do zone vatrogasnog doma bude gotova paralelno sa završetkom radova na rekonstrukciji Palače šećerane u kompleksu Benčić.

Vijećnik Koljanin naveo je kako je rok od godinu dana za izradu radova u Krešimirovoj predug rok, navevši posljedice na strpljenje i vrijeme građana, te zatražio pisani odgovor o mogućnosti skraćivanja roka.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!