Obersnel odgovorio HDZ-u: ‘Štikla upućena Ivoni Milinović je štikla njenih laži i manipulacija’

Sramotne su laži i manipulacije koje sipate iz vaših usta i pera čim zinete ili započnete pisati. Sramotna su zatiranja ljudskih prava za koja se zalažete i sramotne su uvrede koje besramno upućujete ne samo meni nego i mnogim drugim ljudima – intendantima, direktorima, pročelnicima pa i zaposlenicima – poručio je Obersnel članovima HDZ-a.

Rijeka – Gradonačelnik Vojko Obersnel odgovorio je HDZ-u čiji su ga predstavnici prozvali zvog seksizma i šovinizma nakon uvreda koje je udijelio vijećnici Ivoni Milinović. Poručio je kako je Milinović sama, na sjednici 29. ožujka 2018. godine kazala: „Ja se ispričavam, al’ imam malo pete, bole me noge pa sam malo zbunjena“ te kako ju je on na posljednjoj sjednici samo na to podsjetio.

– Dakle, štikla upućena Ivoni Milinović je štikla njene osobne zbunjenosti, njenih laži i manipulacija i njenog vlastitog načina ponašanja, a ne štikla koja simbolizira sve žene u politici, žene u Gradskom vijeću ili žene uopće. Sramotne su laži i manipulacije koje sipate iz vaših usta i pera čim zinete ili započnete pisati. Sramotna su zatiranja ljudskih prava za koja se zalažete i sramotne su uvrede koje besramno upućujete ne samo meni nego i mnogim drugim ljudima – intendantima, direktorima, pročelnicima pa i zaposlenicima… – svima koji predstavljaju operativne radne ljude gradskog i šireg gradskog sustava. Sramotno je do koje mjere vam ništa nije sveto. Ponajmanje istina, kazao je Obersnel.

Ivona Milinović na Obersnelove je izjave odgovorila putem Facebooka.
– Ako laže HDZ, ne laže videozapis… I dalje gradonacelnik ustraje u opravdanju sovinistickog, agresivnog istupa. Nisam očekivala ispriku, niti bih je prihvatila budući da se već nekoliko puta “ispričao” zbog vulgarnog vrijeđanja oporbenih vijećnika, a na istoj sjednici nastavio s uvredama.
Da, rekla sam u žaru svadje da pogoduje određenim poduzetnicima u Rijeci i da je sudjelovao u lopovluku. Ne, nije mi niti malo žao. Da čovjek koji hara 19 godina Rijekom optužuje mene od 31 godinu da 30 godina kradem zbog nekih bivših stranačkih kolega??
A ON OSOBNO odgovoran za opustošenje Rijeke koje pokusava sakriti stvarajući ideoloske sukobe i sukobe HDZ-SDP? Neće ići Vojko O, navela je Milinović.

Dodao je kako su na na prošlotjednoj sjednici Gradskog Vijeća Grada Rijeke, u tijeku rasprave o točki izbora intendanta Hrvatskog narodnog kazališta „Ivana pl. Zajca“ u Rijeci, vijećnici HDZ-a imali dvosatnu predstavu iznošenja niza neistina o dosadašnjem radu intendanta pa i vrijeđanja intendanta koji je na sjednici bio prisutan i šutke trpio sve iznošeno bez mogućnosti da sudjeluje u raspravi.

– Nakon glasanja o izboru, intendant Blažević pozvan je za govornicu da uputi zahvalu vijećnicima na novom izboru i zamolio je pritom dvije minute vremena kako bi ukratko odgovorio na neistine koje su o radu kazališta prethodno iznošene. Upravo vijećnica HDZ-a Ivona Milinović u tom se trenutku najžešće suprotstavila ideji da intendant govori i to je razlog moje reakcije. I neću nikada šutjeti kada vidim da se zlonamjerna agresivna skupina obrušava na pojedinca koji nema pravo glasa. Pravo na obranu vlastite časti, na izražavanje, na ispravljanje neistinitih tvrdnji, pa i na Gradskom vijeću kao skupu kojem intendant po funkciji ne pripada jer nije političar odnosno vijećnik, to bi pravo, nakon niza osobnih prozivki, netočnih konstatacija i postavljenih pitanja, trebalo biti demokratsko ljudsko pravo. Pa ako i nije eksplicitno propisano Poslovnikom, u dobroj bismo ga praksi otvorenog dijaloga trebali omogućiti.  Ali ne, HDZ na to nije spreman jer dobro znate da bi svaki odgovor na laži koje iznosite mogao dokinuti te laži, a to vam se nikako ne sviđa! Demokracija na način HDZ-a podrazumijeva da svi šute dok HDZ laže. Vijećnica Milinović obrušila se tako na intendanta još jednom, vičući na njega iz klupe. On je zašutio i povukao se, a predsjednik Vijeća odredio pauzu, rekao je Obersnel.

Poručio je HDZ-ovcima kako besramno lažu i u priopćenju u kojem navode da se dogodila cenzura brisanjem dijelova snimke sjednice i gašenjem mikrofona.

– Mikrofoni se gase u svakoj pauzi sjednice, kao što se i direktni prijenos sjednice prekida za vrijeme pauze. Iako to dobro znate, ništa vas ne sprječava lagati da se u ovom specifičnom slučaju radi o cenzuri. Eto, takva ste vi skupina ljudi: bez obraza, bez odgovornosti za izgovorenu ili napisanu riječ. Skupina ste koja pokušava manipulirati građanima ovoga grada, a već trideset godina manipulirate građanima ove zemlje! Koristite se lažima za koje nitko od vas ne snosi odgovornost. Može vas biti sram! Svađa koja se događala u pauzi sjednice, a koju su zabilježile kamere medija, a HTV sinoć i emitirao u 3. Dnevniku, vrlo dobro pokazuje, ne samo moje, nego i ponašanje Ivone Milinović, gradske vijećnice HDZ-a. U nadglasavanju  oko intendanta i uskraćenog mu prava da govori, ona me naizgled usputno, ali glasno i besramno lažno – optužila za krađu i pogodovanje poduzetnicima. Pitam se da li u režiji HDZ-a zaštita ženskih prava seže sve do zaštite prava žene da iznosi apsolutne i bezočne laži, do zaštite prava žene da sprječava drugog da govori i do zaštite prava žene da manipulira i da joj za izrečene gluposti i laži nikada nitko ne proturječi – jer ona ima neotuđivo žensko pravo vlastitu zbunjenost tumačiti visinom pete koju nosi? Ako mislite da žene samo zato što su žene imaju i sva ta ekstra prava – na laž, na manipulaciju, na galamu i neviđenu drskost – tad su vam pomiješani svi lončići. Uopće, čini mi se da jedino za što se HDZ zdušno zalaže uvijek i svugdje jest pravo na laž i na agresivno ponašanje svojih članova, bili oni žene ili muškarci, zaključio je Obersnel.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }