Obersnel pozvao birače u 8. jedinici: Iskažite mi povjerenje na izborima za Hrvatski sabor

Odlaskom u Sabor ne napuštam Rijeku i naš kraj. Ostajem riječki gradonačelnik. Želim da se glas Rijeke, Istre i Hrvatskog primorja čuje snažnije i jasnije nego ikada do sada, napisao je Vojko Obersnel koji napominje da je njegovo ime na listi 17, na 13. mjestu

Rijeka – Gradonačelnik Vojko Obersnel danas se preko svoje Facebook stranice obratio svojim sugrađanima, Riječankama i Riječanima, odnosno stanovnicima Istre i kvarnerskih otoka, biračima u 8. izbornoj jedinici. Obersnel navodi da je po prvi puta njegovo ime na listi za parlamentarne izbore.

Građanski odgoj

– Po prvi puta vas pozivam da mi svojim glasom iskažete povjerenje na izborima za Hrvatski sabor. U njemu ću zastupati vrijednosti po kojima me poznajete i koje dijelim s vama. Na listi 17 Restart koalicije, vaš preferencijalni glas dajete tako da zaokružite broj 13 pored mojeg imena. Odlaskom u Sabor ne napuštam Rijeku i naš kraj. Ostajem riječki gradonačelnik. Želim da se glas Rijeke, Istre i Hrvatskog primorja čuje snažnije i jasnije nego ikada do sada. Moja motivacija za odlazak u Sabor dobrim dijelom leži u činjenici da hrvatsko društvo već dulje vrijeme bira stranputice koje nas odvode ne samo u ideološku prošlost, nego i u civilizacijski mrak. Iz toga izrasta neupitna potreba da moderne građanske vrijednosti dobiju snažan i nedvosmislen izraz. A ako sam išta znao, onda sam se uvijek znao glasno suprotstaviti agresivnim konzervativnim idejama i politikama koje su besmisleno destruktivne, napisao je Obersnel.

Preklopit će nas val s desna i naći ćemo se u zatvor-državi, ako ne kažemo – dosta

Kaže da je došlo vrijeme za saborske bitke, one koje se ne mogu izboriti s lokalne razine. One, dodaje riječki gradonačelnik, uključuju zastupanje interesa onih građana čiji glas se, nažalost, sve slabije čuje, građana otvorena uma koji poštuju različitosti i žele živjeti u uređenoj zemlji bez divljaštva, verbalnog i fizičkog nasilja, bez korupcije i bez dokidanja ljudskih i građanskih prava.

– To smo mi. Naš kraj. Ne želim da Rijeka, Istra i Kvarner budu trn u oku Hrvatske, želim da smo smjerokaz razvoja i propulzivna snaga koja može cijelu zemlju učiniti boljom. Kredibilitet kojim vam se obraćam leži u uspjesima Rijeke koje smo nesebično podijelili s mnogim gradovima i općinama u Istri i na Kvarneru. Podsjećam vas na tek mali dio projekata kojima činimo razliku u Hrvatskoj i koji mogu postati standard za cijelu zemlju. U Rijeci i Istri uveli smo građanski odgoj u osnovne škole, navodi gradonačelnik.

Nastavlja da odgajamo mlade ljude koji će znati što su ljudska i građanska prava i znat će ih štititi, za njih se zalagati. Hrvatska to na nacionalnoj razini još uvijek nije učinila kako treba.

Zabrane, zabrane, zabrane

– Uz Rijeku, niz je gradova i općina ovoga kraja koje se nalaze na listama najtransparentnijih javnih uprava, a to znači da je korupcija onemogućena i da su joj odrezana crna krila. Takva je transparentnost rada ostvariva na svim razinama od Sabora, preko ministarstava, do ureda Premijera. Samo je potrebna politička volja koje do sad nije bilo. U Rijeci smo napravili najsveobuhvatniji Socijalni program kojim od siromaštva štitimo izuzetno velik postotak građana. Zašto takvu zaštitu ne bi imali i svi ostali građani Hrvatske koji je trebaju? Ovaj dio zemlje, pogrdno nazivan crvenom krpom ili izopćenim poluotokom, marljivo radi i gospodarskom aktivnošću najviše doprinosi državnom proračunu, ističe Vojko Obersnel.

Ali umjesto planova, kaže, o prosperitetu zemlje, sa saborske govornice dopiru nevjerojatne teme o reviziji Istanbulske konvencije, dokidanju prava ženama za samostalno odlučivanje o vlastitom tijelu, dokidanju prava manjinama na izbor svojih zastupnika… u predizbornim obraćanjima poruke su još gore: samo zabrane, zabrane, zabrane i ni riječi o slobodama!

– Ne možemo se više praviti da ne vidimo što se događa jer preklopit će nas val s desna i naći ćemo se u zatvor-državi, ako ne kažemo – dosta. Suvremeni antifašizam tiče se očuvanja dosegnutih građanskih i ljudskih prava i sloboda. Slijedi ga snažna usmjerenost na budućnost ove zemlje. Vrijeme je da Rijeka, Istra i Kvarner pokrenu promjenu smjera u kojem se Hrvatska sada kreće.
Izađite na izbore. Na listi 17 moje je ime na 13. mjestu. Vidimo se 5. srpnja, pozvao je Obersnel.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!