Obersnel studentima Ljetne škole ekonomije predstavio povijest Rijeke i planove razvoja grada

Kazavši kako su strateški ciljevi grada Rijeke usmjereni na globalno pozicioniranje Rijeke kao vodeće luke u jugoistočnoj Europi te na razvoj grada temeljen na novim tehnologijama, kreativnim ekonomijama i znanjima te socijalnoj inkluziji i programima javnog značaja, Obersnel je prezentirao projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture kao centralni projekt razvoja grada.

Rijeka – Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel predstavio je aktivnosti i tekuće projekte Grada Rijeke domaćim i stranim studentima ekonomije. Ovo se izlaganje odvilo sklopu ljetne škole pod nazivom „International Environment and European Integration“ koju provodi Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci. Škola traje od 2. do 15. srpnja, a njeni su polaznici studenti iz Hrvatske, Europske unije i zemalja izvan Europske unije. Gradonačelnik Obersnel je studentima, zainteresiranima za tematiku i procese europskog integriranja u prostorijama Gradske vijećnice predstavio Rijeku, njenu kratku povijest, karakteristike i dugoročne planove.

Kazavši kako su strateški ciljevi grada Rijeke usmjereni na globalno pozicioniranje Rijeke kao vodeće luke u jugoistočnoj Europi te na razvoj grada temeljen na novim tehnologijama, kreativnim ekonomijama i znanjima te socijalnoj inkluziji i programima javnog značaja, Obersnel je prezentirao projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture kao centralni projekt razvoja grada. Teme izlaganja bile su infrastrukturna ulaganja, europski fondovi, turizam i aktualni kardinalni projekti, kao što je poboljšanje vodno-kanalizacijske mreže na riječkom području, a nakon izlaganja studenti su gradonačelniku postavljali tematski vezana pitanja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!