Obilježavanje Međunarodnog dana joge ove nedjelje na Pećinama

Obilježavanje Međunarodnog dana joge u Rijeci održat će se u parku kod Dvorane kulture ‘Joga u svakodnevnom životu’, Spinčićeva 2, na Pećinama s početkom u 8:30 sati.

Rijeka – Međunarodni dan joge i ove godine obilježit će se prezentacijama vježbi joge i zajedničkim vježbanjem svih prisutnih građana.

Međunarodni dan joge obilježit će se u nedjelju, 21. lipnja pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj, Grada Rijeke u okviru projekta Rijeka – zdravi grad i Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a kroz nacionalni program Živjeti zdravo, a u organizaciji Udruge `Joga u svakodnevnom životu` Rijeka. Obilježavanje Međunarodnog dana joge u Rijeci održat će se u parku kod Dvorane kulture ‘Joga u svakodnevnom životu’, Spinčićeva 2, na Pećinama s početkom u 8:30 sati.

Obilježavanjem Međunarodnog dana joge grad Rijeka se pridružuje velikom broju gradova u Hrvatskoj i svijetu koji će zajedničkim vježbanjem joge otvorenim za sve, proslaviti ovaj dan. Riječ “joga” potječe iz sanskrta i znači povezati, sjediniti. Vježbe joge imaju cjelovit učinak jer uravnotežuju tijelo, um, svijest i dušu. Tako joga pomaže u svladavanju svakodnevnih zadataka, teškoća i briga, u postizanju višeg stupnja razumijevanja sebe, smisla života te konačno u razvijanju osobnog odnosa prema kreaciji. Živjeti u skladu sa samim sobom i sa svojom okolinom, želja je svakog čovjeka. U današnje smo vrijeme u mnogim područjima života suočeni sa sve većim fizičkim i psihičkim zahtjevima. Zbog toga sve više ljudi pati od tjelesnih i psihičkih napetosti kao što su stres, nervoza, nesanica, kao i od jednostranoga tjelesnog opterećenja i posljedica nedostatnoga kretanja. Upravo u današnje vrijeme veliku vrijednost imaju metode i tehnike za poboljšanje zdravlja te postizanje tjelesnog, mentalnog i duševnog sklada. Joga je put kojim ćete ponovno uspostaviti taj skad i ravnotežu sami sa sobom i svojom okolinom. U Rijeci se po sustavu ‘Joga u svakodnevnom životu’ joga prakticira u proteklih 30 godina. Tisuće građana Rijeke i okolice upoznalo je blagodati vježbi joge. Vrijedno je spomenuti da udruga `Joga u svakodnevnom životu` Rijeka već osmu godinu zaredom sudjeluje u projektu ‘Rijeka-zdravi grad’ besplatnim vježbama za osobe starije od 50 godina i studente. Također već petu godinu zaredom je svojim projektom Vježbajmo `Jogu u svakodnevnom životu` za zdravi grad uključena u programe u zdravstvenoj zaštiti Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, poručili su iz udruge ‘Joga u svakodnevnom životu’.

Za kraj dodajmo, da je datum 21.lipnja od strane Opće skupštine Ujedinjenih naroda proglašen Međunarodnim danom joge uz rekordnu potporu od čak 177 zemalja svijeta među kojima je i Hrvatska.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!