Obilježavanje Svjetskog dana vida

Svjetski dan vida obilježava se svake godine drugi četvrtak u mjesecu listopadu, kako bi se usmjerila pozornost na globalno pitanje izbjegavanja sljepoće i slabovidnosti te rehabilitacije slabovidnih i slijepih osoba

Rijeka – Udruga je 01. listopada 2021. postala članica Internacionalne agencije za prevenciju vida.
Udruga “i djeci s ljubavlju” prepoznala je problem slabovidnosti i velike važnosti prevencije koja u konačnici rasterećuje zdravstveni sustav.

Od 2019. g do danas projekt prevencije slabovidnosti se sprovodi zahvaljujući podršci resorsnih Ministarstva, AZOO,PGŽ ,KBC Rijeka, Grada Rijeke,te financiranju JLS.-Kastav, Kostrena, Cikvenica, Kraljevica, Novi Vinodolski, Kostrena i Omišalj.

Glavni cilj projekta je povećanje znanja i svijesti o važnosti očuvanja vida i prevencija pojave slabovidnosti kod djece, mladih i građana.

Stoga smo pokrenuli projekt „Želimo vježbat i vid” čija pod aktivnost – edukativni crtani film “Otvori oči” kao radni materijal namijenjen prvenstveno djeci predškolske i školske dobi, njihovim roditeljima, profesorima i građanima općenito a koji sprovodimo u odgojno -obrazovnim institucijama PGŽ

Tijekom listopada 2021.održat će se manifestacija obilježavanja prevencije slabovidnosti na riječkom Korzu
Manifestaciju sufinancira Primorsko- goranska županija.

Video:

https://www.youtube.com/channel/UCZIUZ_hiuTX6fzGbA96j4EA

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }