Objavljena anketa za Rijeku: SDP-ov Filipović uvjerljivo vodi

Prema anketi Promocije plus s njim bi u drugi krug ušao nezavisni Davor Štimac, dok je Mostov Marin Miletić tek peti.

Rijeka – U Rijeci se igra jedna od najzanimljivijih izbornih utakmica ikada. Za sada je jedino izvjesno da Vojko Obersnel više neće biti riječki gradonačelnik. Pretendenata na njegovo mjesto ima dosta, no tko će u konačnici voditi grad, ostaje nam vidjeti.

Prema jednoj od posljednjih anketa za Rijeku, onoj Promocije plus rađene za PGS, Akciju mladih i Uniju Kvarnera, SDP-ov Marko Filipović drži prvo mjesto s 23,7%, piše Večernji list. Anketa je rađena 30. i 31. ožujka na uzorku od 600 ispitanika, a najveće šanse za drugi krug u ovom trenutku ima nezavisni kandidat Davor Štimac koji je zauzeo drugo mjesto s 15,4 posto. Prema spomenutoj anketi, treći je PGS-ov Nikola Ivaniš, sadašnji zamjenik gradonačelnika, s 12,2%, a odmah iza njega je HDZ-ova uzdanica, Josip Ostrogović, s 12 posto. Kandidat Mosta Marin Miletić, za kojeg se mnogi smatraju da bi mogao dohvatiti drugi krug, u anketi je tek peti, s 9,2%, a Katarina Peović iz Radničke fronte ima potporu tek 4,6% sudionika ankete.

Do izbora ima još oko mjesec dana, trendovi se još daju promijeniti pa će biti zanimljivo pratiti kako će se preferencije birača kretati do 16. svibnja.