Od 474 testiranih u PGŽ, 16 novooboljelih

Rijeka – U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 16 novooboljelih osoba, 353 je ozdravilo, čime se broj aktivnih slučajeva smanjio na 4456.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 474 uzorka briseva, što čini udio od 3.37% pozitivnih unutar ukupnog broja testiranih uzoraka.

15 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, te 1 iz GK. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 11 pripada skupini radno aktivne populacije, 2 mlađim dobnim skupinama te 3 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 137. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka se na respiratoru nalazi 15 osoba, dakle jednaki broj pacijenata kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminulo 6 osoba od COVID-19 bolesti, 4 sa prebivalištem u PGŽ, te 2 iz susjednih županija liječenih u regionalnom Covid centru, KBC-Rijeka. Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je danas zbog pada broja aktivnih slučajeva, kao i broja hospitaliziranih približno jednak jučerašnjem te iznosi 3.07%.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }