Odličan lipanj za krčki aerodrom – Zračna luka Rijeka ostvarila rast broja putnika od 40 posto

Zračna luka Rijeka na Krku bilježi jedan od najvećih relativnih porasta broja putnika – nakon Zadra s 44 posto većim brojem gostiju, druga u Hrvatskoj je Rijeka s lipanjskim porastom od gotovo 40 posto.

Rijeka – Aerodromi u Hrvatskoj tijekom prve polovice godine zabilježili su snažan rast broja putnika, a po relativnom porastu prednjače zadarska i riječka zračna luka. Ukupno je u prvih šest mjeseci hrvatskim zračnim lukama prošlo 4,3 milijuna putnika što je oko 11 posto više nego lani, a zabulježeno je ukupno 54 tisuće operacija zrakoplova, što je također porast u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, od 8 posto.

Kao i turizam, zračni promet u Hrvatskoj ima izrazit sezonalni karakter, što pokazuje i podatak da se gotovo trećina ostvarenih operacija i pridošlih putnika odnosi na lipanj, koji je po oba pokazatelja za 11 posto bolji od istog mjeseca lani.

Po broju putnika, među devet zračnih luka, najbolji u lipnju je Split sa 510 tisuća te Dubrovnik sa 413 tisuća, a još 333 tisuće dodala je Zračna luka Franjo Tuđman u Zagrebu. Zračna luka Rijeka na Krku bilježi jedan od najvećih relativnih porasta broja putnika – nakon Zadra s 44 posto većim brojem gostiju, druga u Hrvatskoj je Rijeka s lipanjskim porastom od gotovo 40 posto. U odnosu na ostale zračne luke apsultne brojke bitno su niže – nešto iznad 30 tisuća putnika – no uz značajne poraste i riječka zračna luka zauzima sve značajnije mjesto u hrvatskom avioprijevozu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!