Održana konferencija Dan prostornog planiranja

U programu su sudjelovali stručnjaci s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Instituta za turizam te prostorni planeri koji se već dugi niz godina bave planiranjem prostora i njegovom racionalnom uporabom.

Rijeka – Povodom Svjetskog dana prostornog planiranja, JU Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije organizirala je konferenciju Dan prostornog planiranja.

Na konferenciji je bilo riječi o planerskom okviru za razvoj određenog područja, iskustvima prostornih planera u suradnji s jedinicama lokalne samouprave te ulozi Zavoda u sustavu prostornog uređenja. Također, raspravljalo se o mogućnosti uspostavljanja ravnoteže između pozitivnih i negativnih učinaka turizma na prostor. U programu su sudjelovali stručnjaci s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Instituta za turizam te prostorni planeri koji se već dugi niz godina bave planiranjem prostora i njegovom racionalnom uporabom.

Uvodno su prisutne pozdravili predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i ravnatelj JU Zavod Adam Butigan.

„Obilježavanje Dana prostornog planiranja izuzetno je bitno i važno da se održava kroz razne događaje kao što je i ova konferencija na kojoj se građanima može objasniti čemu služi prostorno planiranje i koju veliku težinu ima za našu i budućnost budućih generacija. Primorsko-goranska županija ponosna je na svoj Zavod jer unutar svojih redova okuplja eminentne stručnjake i velike profesionalce, a osim svog primarnog posla ima i viziju budućnosti i tehnološkog napretka te čitav niz suradnje s gradovima i općinama i nadam se da će tako biti i u buduće“, rekao je Fabijanić.

„Kvalitetno prostorno planiranje jako je bitno za razvoj zajednice i ono predstavlja uvjet za razvoj prostora.
Ovo konferencija namijenjena je kolegama iz općina i gradova jer upravo oni nose najveći teret prostornog planiranja. Od 6 i pol tisuća prostornih planova njih 95% se donese na općinskim i gradskim vijećima. Zavod za prostorno planiranje, Županija i Ministarstvo su tu da pomognu.“, rekao je ravnatelj Zavoda za prostorno planiranje PGŽ Adam Butigan.

Javna ustanova Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije, već skoro 35 godina djeluje na području naše Županije. Osim što izrađuje prostorne planove za Županiju, Zavod je uz druge poslove organizirao i niz stručnih rasprava i konferencija s ciljem podizanja svijesti o važnosti prostornog planiranja, kako u profesionalnim krugovima tako i u široj javnosti.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!