Održana redovna Glavna skupština Društva „3.maj Brodogradilište d.d.“

Održana redovna Glavna skupština Društva „3.maj Brodogradilište d.d.“

Foto: Arhiva

Istaknuo je da „3.maj“ u ovom trenutku zapošljava oko 820 vlastitih radnika i oko 350 kooperanata, te posluje s oko 300 hrvatskih poslovnih subjekata.

Rijeka – Zamjenica župana Marina Medarić prisustvovala je redovnoj Glavnoj skupštini Društva „3.maj Brodogradilište d.d.“ na kojoj su većinski dioničari tvrtke Uljanik u stečaju u čijem je vlasništvu 88,26 dionica, te Grad Rijeke usvojili više odluka, između ostalih i izvještaj o stanju i poslovanju Društva kojeg je podnio direktor Edi Kučan.

Istaknuo je da „3.maj“ u ovom trenutku zapošljava oko 820 vlastitih radnika i oko 350 kooperanata, te posluje s oko 300 hrvatskih poslovnih subjekata. Uzevši u obzir aktualnu Knjigu narudžbi (vrijednost ugovorenih poslova oko 74 mil. USD), Društvo ima u potpunosti zaposlene kapacitete za narednu godinu dana, a perspektive koje se Društvu otvaraju sa aktualnim otvaranjem svjetskog tržišta gradnje brodova, realno je očekivati ugovaranje novih poslova i za budući period od 2 – 3 godine.

Također je rečeno da Društvo nema nepodmirenih novih obveza prema RH, kao niti prema dobavljačima i kooperantima. Društvo je izradilo model za način podmirenja obveza prema vjerovnicima (djelomično namirenje uz otplatni plan), koji je prihvaćen od strane vjerovnika.

Sukladno predloženom modelu, Brodogradilište je počelo s djelomičnom isplatom sredstava, a ugovaranjem poslova koji će osigurati veću zaposlenost proizvodnih kapaciteta, kao i očekivanom uključenju države u praćenje financiranja ugovorene proizvodnje, podmirenje obveza trebalo bi se uravnotežiti u budućem periodu, istaknuto je u Izvještaju.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }