Održana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ-a – Optimistične najave o stabiliziranju poslovanja 3. maja

Na sjednici je istaknuto kako najveću zaslugu sa spas 3. maja imaju župan Komadina i gradonačelnik Obersnel koji su zajedno s GSV-om i trećemajskim sindikatima bili predvodnici bitke za spas najvećeg riječkog brodogradilišta.

Rijeka – Na putu oporavka brodogradilišta 3. maj još je puno prepreka i problema no svi sudionici današnje sjednice Gospodarsko- socijalnog vijeća PGŽ, gdje je stanje u tom brodogradilištu bila prva točka dnevnog reda, vjeruju da će se dugoročno stabiliziranje poslovanja i dogoditi.

Kako je na samom početku rasprave istaknuo predsjednik GSV Damir Bačinović najveću zaslugu da se izbjegao najcrnji scenarij za 3. maj imaju župan Komadina i gradonačelnik Obersnel koji su zajedno s GSV-om i trećemajskim sindikatima bili predvodnici bitke za spas najvećeg riječkog brodogradilišta.

U osvrtu na to razdoblje predsjednik Županijske skupštine Erika Fabijanić podsjetio je da je agonija predugo trajala i da su problemi 3. maja kulminirali zbog neodgovorne bivše uprave. Robert Blažinović iz ministarstva gospodarstva rekao je da se traži model dugoročne opstojnosti 3. maja koji će biti u skladu s europskim i hrvatskim propisima ali i stečajnim zakonom. Također je rekao da se intenzivno traži i rješenja za Uljanik kojem slijedi i ozbiljno restrukturiranje. U 3. maju danas je 749 zaposlenih od kojih je 200 radnika još na čekanju i čim se osiguraju novi poslovi, svi će biti vraćeni na posao, naglasio je predsjednik uprave 3. maja Edi Kučan. Ponovio je da uz svu silu problema s kojima se dnevno suočava on vjeruju u 3.maj na čijim bi navozima već u prvoj polovici sljedeće godine mogle biti položene nove kobilice.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!