ERSTE AD

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Jelenje

Više od 50 značajnijih projekata očekuje nas u ovom mandatnom razdoblju i oni će također, kao i oni koji smo izgradili u prošlom mandatu, dodatno promijeniti kvalitetu života i vizuru samog mjesta, rekao načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

Jelenje – U Domu kulture Dražice, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Jelenje kojoj je u ime Primorsko-goranske županije prisustvovao zamjenik župana Petar Mamula.

Na sjednici je prikazan film koji govori što je sve realizirano i izgrađeno unazad godinu dana, a u filmu se moglo vidjeti kako je to povijesna godina u kojoj je realizirano 25 većih projekata. U općinu su uložene višemilijunske vrijednosti u obliku investicija Općine Jelenje, Primorsko-goranske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

-U ovom mandatnom razdoblju cilj je proširiti zgradu vrtića, izgraditi nova igrališta, izgraditi dom za starije, proširiti jelenjsko groblje, poboljšati cestovnu infrastrukturu, proširiti turističku ponudu našeg kraja u obliku novih biciklističkih staza i planinarskih puteva te uređenja postojećih, oplemeniti nekadašnju šljunčaru Dubina kao gospodarski iskorak kroz postavljanje solarnih panela, proširiti e-usluge naše lokalne samouprave. Više od 50 značajnijih projekata očekuje nas u ovom mandatnom razdoblju i oni će također, kao i oni koji smo izgradili u prošlom mandatu, dodatno promijeniti kvalitetu života i vizuru samog mjesta, rekao načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

U svom obraćanju zamjenik župana Petar Mamula čestitao je nagrađenim laureatima te je pohvalio rad Općine Jelenje. Zamjenik je istaknuo dobru suradnju Županije i Općine, napomenuvši kako je najveći projekt u protekloj godini upravo u ovom kraju, rekonstrukcija i dogradnja škole sa sportskom dvoranom u Dražicama, koji predstavlja međugeneracijski projekt u kojem će se, osim nastavne aktivnosti, odvijati i one sportske te kulturne.

Svečana sjednica bila je prigoda i za dodjelu općinskih nagrada i priznanja. Miljenko Fičor dobitnik je nagrade za životno djelo Općine Jelenje (posthumno), titulu počasni građanin Općine Jelenje od sada nosi Dejana Paškvan-Žeželj, Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivan Zoretić Španac Jelenje najbolji je kolektiv u protekloj godini, a Delfina Kružić dobitnica je općinske nagrade za uspjehe ostvarene u protekloj godini.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }