Održano međunarodno PIS natjecanje Platak Open

Uz hrvatske i kineske predstavnike, na natjecanju su sudjelovali i predstavnici Rumunjske, BIH i Srbije

Platak – Na Platku je održano međunarodno snowboard natjecanje na kojem su po prvi puta nastupili i natjecatelji iz Kine.

-Proveli smo nekoliko napornih dana posvećenih pripremi snowboard parka, no uz veliku pomoć djelatnika Goranskog sportskog centra i umjetnog zasnježenja uspjeli smo održati planirana FIS natjecanja u disciplini Slopestyle. Iako smo planirali imati dvodnevno događanje, zbog nadolazeće promjene vremena odlučili smo oba natjecanja održati u jednom danu i iskoristiti povoljne uvjete. Lijep sunčan dan pomogao je u podizanju atmosfere na natjecanju, a svi natjecatelji dali su sve od sebe i pokazali najbolje trikove. Kao organizatori smo izuzetno zadovoljni pokazanim i činjenicom da je cijelo natjecanje prošlo bez ikakvih problema i najvažnije – bez ozljeda.”, rekao je Igor Legac, predsjednik snowboard kluba Ri-Fun.

Uz hrvatske i kineske predstavnike, na natjecanju su sudjelovali i predstavnici Rumunjske, BIH i Srbije.

Hrvatski predstavnici, oboje članovi A reprezentacije, ostvarili su odlične rezultate, tako je riječka snowboarderica i članica snowboard kluba Ri-fun, ostvarila dva druga mjesta, a zagrebački snowboarder Dante Brčić ostvario je jednu pobjedu i jedno drugo mjesto.

Rezultati:
Žene:
1.Xiaohan Shi (CHN)
2.Lea Jugovac (CRO)
3.Wei Deng (CHN)

Muškarci:
1.Dante Brčić (CRO)
2.Kun Yang (CHN)
3.Longen Qin (CHN)

-Želimo zahvaliti djelatnicima Goranskog sportskog centra i direktoru Alenu Udoviču na pomoći i nadamo se da ćemo u budućnosti organizirati brojna slična natjecanja te što bolje pripremiti snowpark kako bi bio optimalan za organizaciju natjecanja, ali i za trening za naše mlade snowboardere.”, dodao je Legac.

Foto: platak.hr

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }