Oleg Butković: Druga cijev tunela Učka i puni profil autoceste do početka 2024.

Ministar je napomenuo da se puni profil Istarskog ipsilona do tunela Učka gradi, da će biti gotov do početka turističke sezone 2021. godine.

Rijeka – Ministar Oleg Butković izjavio je danas da produljenje koncesije Bina-Istri do 2039. podrazumijeva ulaganje od 197 milijuna eura te da bi puni profil Istarskog ipsilona trebao biti završen do iduće turističke sezone, a druga cijev tunela Učka i puni profil autoceste do početka 2024. godine, izvijestili su iz hrvatske Vlade.

– Jučer smo primili vijest da je Europska komisija odobrila Hrvatskoj plan da produlji koncesiju Bina-Istri do 2039. godine, što podrazumijeva investiciju vrijednu 197 milijuna eura, koja uključuje drugu cijev tunela Učka i puni profil autoceste na Kvarneru, koja je već u Primorsko-goranskoj županiji, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture u Novom Vinodolskom.

– Ugovor će se produljiti do 2039., iako smatramo da će se krediti vratiti nešto ranije i otplatiti ta investicija do 2037., a nakon toga sve će postati vlasništvo Republike Hrvatske, čitav Istarski ipsilon, uključujući i dvije cijevi tunela Učka, istaknuo je Butković.

Ministar je napomenuo da se puni profil Istarskog ipsilona do tunela Učka gradi, da će biti gotov do početka turističke sezone 2021. godine, a da bi ostalo, druga cijev tunela Učka i puni profil autoceste trebali biti gotovi do kraja 2023. tj. do početka 2024. godine. To je nastavak izgradnje i ulaganja u velike infrastrukturne projekte, poglavito prometne, u Hrvatskoj, rekao je Butković i naglasio da se sada ulaže oko 25 milijardi kuna, uglavnom iz EU fondova.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!