Oprez, ne puštajte u dom nepoznate osobe!

Policija još jednom upozorava građane da u svoje domove ne puštaju nepoznate osobe.

Rijeka – Ovo se posebno odnosi na građane starije životne dobi koji vrlo često budu oštećeni kaznenim djelima krađa ili prijevara. Počinitelji ovih kaznenih djela najčešće koriste osobe starije životne dobi koje žive sami, slabije čuju ili vide te ih lažnim obećanjima i iskorištavajući njihovo povjerenje ili nepažnju, oštete čineći kaznena djela upravo unutar njihovih domova

Policija je zaprimila prijavu 83-godišnje hrvatske državljanke koja je jučer u svoj stan na Belvederu u Rijeci pustila nepoznatu žensku osobu, a koja ju je potom okrala.
Naime, ta osoba se lažno predstavljala kao medicinska sestra i ponudila 83-godišnjakinji da će joj besplatno izmjeriti razinu tlaka i šećera. Kada je otišla iz stana, 83-godišnjakinja je primijetila da joj nedostaje nakit vrijednosti oko 30 000 kuna te je navedeno prijavila policiji.

Osim toga, na Belvederu su i u stan dvoje hrvatskih državljana, starosti 87 i 91 godine, ušle dvije nepoznate ženske osobe koje su navodno provjeravale osobe koje su cijepljene protiv koronavirusa. Iskoristivši nepažnju vlasnika u stanu, počiniteljice su im otuđile 7000 kuna.

Policija još jednom upozorava građane da u svoje domove ne puštaju nepoznate osobe. Ovo se posebno odnosi na građane starije životne dobi koji vrlo često budu oštećeni kaznenim djelima krađa ili prijevara. Počinitelji ovih kaznenih djela najčešće koriste osobe starije životne dobi koje žive sami, slabije čuju ili vide te ih lažnim obećanjima i iskorištavajući njihovo povjerenje ili nepažnju, oštete čineći kaznena djela upravo unutar njihovih domova.

Više preporuka i savjeta na ovu temu može se pronaći ovdje.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }