Optužena petorica pljačkaša – eksplozivom su provaljivali u bankomate

Pljačkaši u dobi od 41, 35, 37, 31 i 42 godine su uporabom plinovite eksplozivne smjese izazvali eksplozije bankomata zbog kojih je došlo do njihovih oštećenja, nakon čega su iz unutrašnjosti bankomata uzeli novac u iznosu od više stotina tisuća kuna.

Rijeka – Riječko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv petorice hrvatskih državljana u dobi od 41, 35, 37, 31 i 42 godine zbog počinjenja više kaznenih djela nakon namjerno izazvanih eksplozija bankomata, kojima su se domogli više stotina tisuća kuna.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su, zajedno i dogovorno, od 27. lipnja 2019. do 22. ožujka 2020. na području Primorsko-goranske, Zagrebačke, Istarske i Krapinsko-zagorske županije, u nakani da se domognu veće nepripadne imovinske koristi, prema prethodnim dogovorima i međusobno podijeljenim ulogama, uporabom plinovite eksplozivne smjese izazvali eksplozije bankomata zbog kojih je došlo do njihovih oštećenja, nakon čega su iz unutrašnjosti bankomata uzeli novac u iznosu od više stotina tisuća kuna.

Optužnicom se okrivljenike tereti i da su na isti način u šest navrata uporabom plinovite eksplozivne smjese izazvali eksplozije koje nisu oštetile bankomate u dovoljnoj mjeri da bi iz njih mogli uzeti novac nakon čega su napuštali mjesto događaja. Okrivljenici su se, tereti ih se, radi počinjenja kaznenih djela u dva navrata koristili osobnim vozilima trećih osoba bez njihova znanja i privole.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv četvorice okrivljenika produlji istražni zatvor zbog od opasnosti ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }