Organizacija u kulturi GSG organizira online sučeljavanje kandidata za gradonačelnika na temu kulturne politike Rijeke

– Kakva nas kultura očekuje u pandemijskom i postpandemijskom vremenu smanjenih budžeta i neizvjesnih javnih okupljanja? Kakva u post – EPK vremenu? To su samo neka od pitanja na koja će svojim stavovima i argumentima odgovarati kandidati za čelnog čovjeka Rijeke

Rijeka – Riječka organizacija u kulturi GSG ususret lokalnim izborima na kojima će se birati novi čelni čovjek grada na Rječini organizira tribinu o kulturnoj politici Rijeke. U najavi tribine na Facebook stranici događaja nadalje stoji:

– Kakva nas kultura očekuje u pandemijskom i postpandemijskom vremenu smanjenih budžeta i neizvjesnih javnih okupljanja? Kakva u post – EPK vremenu? Koja je vizija kulturne politike Rijeke u narednom razdoblju? Kako bolje preraspodijeliti proračun za javne potrebe u kulturi? Kakav bi trebao biti odnos institucionalnog i izvaninstitucionalnog sektora a kakav kulturnih i kreativnih industrija i kulture? Je li umjetnicima i umjetnicama te umjetničkom radu potrebna značajnija podrška i, što sa svim tim (novim i starim) prostorima kulture. Kultura i umjetnost povijesno su važni za identitet i razvoj grada Rijeke, kao i za kvalitetu života njegovih građanki i građana. Ipak, ona se danas nalazi u brojnim problemima.

Tribina će se održati u srijedu, 7. travnja 2021. godine, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (HKD), s početkom u 17:00 sati. S obzirom na važeće epidemiološke mjere, samo će kandidati i kandidatkinje biti okupljeni u HKD-u dok će publika tribinu moći pratiti putem platforme Zoom i društvenih mreža. Predviđeno vrijeme trajanja tribine je 2 sata, od 17:00-19:00 h, uz mogućnost produljenja za pola sata, sukladno interesu i pitanjima publike.

Dolazak i sudjelovanje na tribini su dosad potvrdili Marko Filipović, Davor Štimac, Vlado Mezak, Nikola Ivaniš, Ana Blečić Jelenović, Katarina Peović, Nebojša Zelić i Vedran Vivoda. Dok će razgovor moderirati novinar i pisac Davor Mandić.

Zoom poveznica tribine bit će dostupna na Facebook stranici događaja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!