Orijent u nedjelju na Kantridi igra za povratak u elitno društvo nakon četvrt stoljeća

Dlanovi se polako znoje, srce sve brže lupa, uzbuđenje raste. Jedva čekamo! Jeste li spremni podržati naše črljeno-bele, kazali su iz kluba pred prvu kvalifikacijsku utakmicu koja će se odigrati na Kantridi u nedjelju, 2. kolovoza s početkom u 20 sati. Prijenos će biti na HNTV-u.

Rijeka – Čekali smo pune 24 godine i sada nas samo dani dijele od prve kvalifikacijske utakmice za Prvu HNL, poručili su iz HNK Orijent 1919 pred ključni susret ove sezone – sraz protiv Istre 1961 u kojem će sušački klub pokušati povratiti prvoligaški status.

Rijeka gotovo četvrt stoljeća nije imala dva kluba u najvišem rangu natjecanja. Orijent je prvi puta u 1. ligu ušao 1996. godine prilikom proširenja sa 12 na 16 klubova, kao drugoplasirani u jednoj od tri drugoligaške skupine. Te sezone odigran je i jedini prvoligaški riječki gradski derbi na Krimeji između HNK Orijenta i HNK Rijeke, točnije 25. kolovoza 1996. godine, a pred 6.000 gledatelja utakmica je završila neodlučeno 2:2. Sezonu je Orijent završio na 14. mjestu od 16 klubova, no zbog nove reorganizacije ponovo je ispao iz lige i sve do sada nije bio niti blizu povratka u elitno društvo.

– Dlanovi se polako znoje, srce sve brže lupa, uzbuđenje raste. Jedva čekamo! Jeste li spremni podržati naše črljeno-bele, kazali su iz kluba pred prvu kvalifikacijsku utakmicu koja će se odigrati na Kantridi u nedjelju, 2. kolovoza s početkom u 20 sati. Prijenos će biti na HNTV-u.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!