Osmo izdanje Erste plave lige počinje u Rijeci

Ovo je najmasovnije domaće atletsko natjecanje za mlade koje je do sada okupilo više od 26 000 natjecatelja. Natjecanje je otvorenog tipa i svi koji žele, mogu sudjelovati.

Rijeka – Nakon duge stanke i smanjenih sportskih aktivnosti, Erste Plava liga vraća se u naš grad. Najveće dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj, Erste Plava liga u 2020. godini održat će se u svom osmom izdanju, a prijave se vrše online na službenoj web stranici Lige na poveznici: https://www.ersteplavaliga.com/#registracija

Liga će se održati u skladu s mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, i stoga će biti nešto manje natjecatelje nego što je to bilo prethodnih godina.

Ovo je najmasovnije domaće atletsko natjecanje za mlade koje je do sada okupilo više od 26 000 natjecatelja. Natjecanje je otvorenog tipa i svi koji žele, mogu sudjelovati.

Osmoškolci će i ove godine imati priliku otkriti i pokazati svoje talente u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu – utrkama na 60, 100, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexu, a u finalu lige će se po prvi put održati i mješovita štafetna utka za najstarije uzraste.

Kvalifikacijska natjecanja održat će se 17. lipnja u Rijeci, 18. lipnja u Zadru i Osijeku, 19. lipnja u Kninu, 20. lipnja u Makarskoj, 24. lipnja u Puli, 30. lipnja u Vukovaru, 11. srpnja u Čakovcu, te 11. rujna u Zagrebu

U Rijeci natjecanje započinje u 16 sati za šeste razrede, 17 sati za pete, 18 sati za četvrte i 19 sati za treće razrede.

Preliminarnu satnicu možete pogledati na linku ispod teksta, a konačna satnica bit će objavljena nakon završenih prijava.

Finale lige održat će se 15. rujna 2020. godine na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memorijala.

Natjecanje se odvija uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, Središnjeg državnog ureda za šport te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Za sve upite vezane za natjecanje u Rijeci obratite se na e-mail akkvarner@akkvarner.hr ili tel.0992643859.

Preliminarna satnica Rijeka

Brošura

Propozicije EPL 2020

Informacije

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!