Otac poginulog mladića na Jelenju: Pa žica je točno bila razvučena u visini vrata

Otac poginulog mladića na Jelenju: Pa žica je točno bila razvučena u visini vrata

Cijela Grobnišćina je zavijena u crno.

Na drvu se vide tragovi da je nekoliko puta micana, podizana. Točno je stavljena na mjestu gdje je mogao razviti ubrzanje od 40-50 na sat, kaže Damir Valentić, otac Doriana Semiona Valentića, mladića koji je poginuo na šumskom području pored naselja Lukeži.

Rijeka – Uzeli su mi sina, kazao je kroz suze Damir Valentić, otac Doriana Semiona Valentića, mladića iz Jelenja koji je život izgubio u nedjelju u stravičnoj nesreći na šumskom području pored naselja Lukeži, za Jutranji list.

Tog je dana Dorian sa svojim prijateljem, kao što su to često znali raditi, vozio motocikl po šumi. Na šumskom putu ispred njih se ispriječila sajla, piše Jutarnji list, razvučena između dva stabla. Prijatelj je, navodno, žicu na vrijeme vidio i uspio se sagnuti, no Dorian je, na žalost, nije uspio izbjeći. Uslijedila je tragedija kakva se ne pamti u ovom kraju, Dorian je, na žalost, podlegao teškim ozljedama.

– Svašta se sada priča, da je taj netko stavio tu žicu da mu ne prolaze izbjeglice, kamioni, traktori… Ali nitko me ne može uvjeriti da je tako. Pa mogao ju je obilježiti, staviti najlon na nju ili nešto takvo… Pa žica je točno bila razvučena u visini vrata. Na drvu se vide tragovi da je nekoliko puta micana, podizana. Točno je stavljena na mjestu gdje je mogao razviti ubrzanje od 40-50 na sat. Ovo nije obična prometna nesreća. Netko tko je stavio žicu na tu visinu, na tom mjestu, točno je htio poručiti ‘e nećeš tuda’ – govori Damir Valentić novinaru Jutarnjeg Luki Benčiću.

Cijela Grobnišćina je zavijena u crno. Doriana su voljeli svi, bio je omiljen u društvu, vrijedan, sposoban. Još kao dijete zanimao se za automobile i motocikle i mehaničarski je održavao vozila brojnim prijateljima i susjedima, a prije godinu dana se zaposlio. Planirao je proširiti garažu i napraviti automehaničarsku radionicu.

Slučaj sajle na šumskom putu podigao je veliku buru u Jelenju i već tri dana spekulira se o tome tko ju je i zašto postavio. Kako kažu u naselju, mladići s motociklima, zaljubljenici u motokros, često odlaze voziti po šumskim stazama. Po jednima, žica je na tom dijelu stajala već barem pet godina, ali je bila niže postavljena, po drugima, podignuta je tek nedavno i nije je bilo još prije par tjedana.

Na lokaciji tragedije mještani ostavljaju lampione, a policija već par dana vrši očevid i izvide.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!