ERSTE AD

Otuđio predmete iz stana te tuđom bankovnom karticom pokušao podignuti novac

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja kaznenog dijela teške krađe i kaznenih dijela računalne prijevare, od kojih dio u pokušaju.

Rijeka – U ponedjeljak, 23. kolovoza oko 23,30 sati policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka u Osječkoj ulici uhitili su 42-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je prilikom uhićenja pružao otpor te je pokušao pobjeći s mjesta događaja u čemu su ga policijski službenici spriječili. Prilikom uhićenja odbacio je oko 9 grama amfetamina i vrećicu s nakitom, težine oko 21 grama.

Policija ga sumnjiči da je u srpnju ove godine na Škurinjama u Rijeci provalio u stan te otuđio prijenosno računalo, novac, nakit, bankovne kartice i ostale predmete. Počinjenim kaznenim dijelom oštećeni su vlasnici, hrvatski državljani u dobi od 35 i 45 godina za iznos od oko 16.500 kuna.

Potom je u tri navrata, 13. i 14. srpnja na bankomatima u Rijeci i Zagrebu, otuđenom bankovnom karticom pokušao podignuti određene novčane iznose. U dva slučaja mu je odbijena transakcija, dok je s jednog bankomata u Rijeci uspio podignuti novčani iznos od 2000.

Zbog navedenih kaznenih dijela protiv osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu, a zbog neovlaštenog posjedovanja droge sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga podnijet je optužni prijedlog.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }