Otvorene prijave za radionicu pisanja prijedloga projekata za Riječki program lokalnog partnerstva

Otvorene prijave za radionicu pisanja prijedloga projekata za Riječki program lokalnog partnerstva

Arhiva

Kroz Riječki program lokalnog partnerstva grupe građana, udruge i mjesni odbori prijavljuju svoje prijedloge manjih zahvata u komunalnoj infrastrukturi (uređenja parkova, dječjih igrališta, neuređenih zelenih površina, uklanjanja manjih divljih deponija neopasnog komunalnog otpada i sl.) kao projekte u čijoj realizaciji će neposredno i skupno sudjelovati

Rijeka – U ponedjeljak, 9. studenog 2020. godine, održat će se online radionica „Pisanje prijedloga projekta za natječaj u okviru Riječkog programa lokalnog partnerstva” od 13.00 do 15.00 sati na Cloud platformi Zoom.

Cilj radionice je potencijalnim prijaviteljima projekata ukratko predstaviti Program i postupak prijave s pratećim prijavnim obrascem. Radionicu će voditi Igor Bajok, trener/konzultant iz Udruge za razvoj civilnog društva SMART.

Radionica je besplatna, a prijavnica, kao i detalji o Programu, nalaze se na portalu Grada Rijeke www.rijeka.hr, na poveznici https://www.rijeka.hr/prijavite-projekte-koje-zelite-realizirati-u-svojoj-zajednici-4/. Rok za prijavu je petak, 6. studenog do 14.00 sati.

Kroz Riječki program lokalnog partnerstva grupe građana, udruge i mjesni odbori prijavljuju svoje prijedloge manjih zahvata u komunalnoj infrastrukturi (uređenja parkova, dječjih igrališta, neuređenih zelenih površina, uklanjanja manjih divljih deponija neopasnog komunalnog otpada i sl.) kao projekte u čijoj realizaciji će neposredno i skupno sudjelovati.

Riječki program lokalnog partnerstva provodi se od 2005. godine. Do 2019. godine kroz Program je uređeno je 16 igrališta/parkova za djecu, sedam zelenih površina, 13 dijelova naselja unutar mjesnih odbora, dvije šetnice, 11 dvorišnih prostora osnovnih škola te 18 prostora za igru – igrališta dječjih vrtića. Tijekom tog razdoblja pojedinačne projekte provodilo je sedam udruga, dva sportska kluba, jedanaest vijeća mjesnih odbora i 36 grupa građana. Realizirani projekti odvijali su se na području 26 mjesnih odbora, od ukupno 34 mjesna odbora koliko ih djeluje na području grada Rijeke.

Financijske potpore za pojedinačne odabrane projekte u sklopu „Riječkog programa lokalnog partnerstva“ u 2021. godini odobravat će se u iznosu do 40.000,00 kn po projektu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }