Otvorene prijave za stipendije i financijsku pomoć Fonda ‘Aleksandar Abramov’

Stipendije i financijske pomoći namijenjene su redovitim i izvanrednim studentima Sveučilišta u Rijeci slabijeg socioekonomskog statusa.

Rijeka – Sveučilište u Rijeci objavilo je Natječaj za dodjelu stipendija, odnosno financijskih pomoći Fonda „Aleksandar Abramov” u tekućoj akademskoj godini. Stipendije i financijske pomoći namijenjene su redovitim i izvanrednim studentima Sveučilišta u Rijeci slabijeg socioekonomskog statusa.

Na Natječaj se mogu prijaviti studenti koji u aktualnoj akademskoj godini imaju status redovitog ili izvanrednog studenta preddiplomskog ili diplomskog ili integriranog (preddiplomskog i diplomskog) sveučilišnog studija ili preddiplomskog stručnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija Sveučilišta u Rijeci ili njegovih sastavnica, a državljani su RH/EU ili državljani trećih zemalja kojima je izdano rješenje o stalnom boravku u RH.

Za prijavu na natječaj student treba zadovoljavati socioekonomski kriterij, što znači da ukupni mjesečni prihodi svih članova zajedničkog kućanstva u 2019. godini ne prelaze propisane cenzuse od 2.625 kuna neto za jednočlano, 3.500 kuna za dvočlano, 4.250 kuna za tročlano, 5.000 kuna za četveročlano domaćinstvo te po 600 kuna za svakog sljedećeg člana. Također, uvjet je da je student u prethodnoj akademskoj godini ostvario najmanje 18 ECTS-a (kriterij vrijedi samo za studente viših godina studija).

Krajnji rok za podnošenje prijave za stipendiju/financijsku pomoć je ponedjeljak, 17. veljače godine do 12 sati, a više informacija dostupno je na stranicama Sveučilišta.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!