Otvorenje izložbe “Ideš s nama” ovog petka u Galeriji SKC

Fotografije bilježe Almine zadnje godine fakultetskog obrazovanja u Ljubljani, povratak kući u Pulu, odlaske na brojne festivale i koncerte, uživanja s prijateljima na mediteranskim otocima te jutra nakon (ne)zaboravnih studentskih večeri.

Rijeka – Galerija Studentskog kulturnog centra nastavlja s programom uz otvorenje izložbe „Ideš s nama“, u petak, 8. listopada  u 18 sati.

-„Ideš s nama“ učestala je fraza između dva Puležana koja se sretnu u prolazu te ime samostalne izložbe mlade umjetnice Alme Drnovac iz Pule. Izložbu čini 50 analognih crno-bijelih fotografija nastalih u Alminim 20-ima. Ovaj skup radova svojevrsni je osvrt na neposredno završen životni period, ili kako autorica to duhovito naziva, „ritualni prelazak u 30-e“. „Zajedno s pandemijom koja je pogodila svijet, preokrenuo se i moj“, kaže Alma čiju je promjenu stila života i prioriteta popratila i promjena njezina izražavanja kroz fotografiju. Tako ovom izložbom autorica „uokviruje“ jedan ležeran, opušten i nezaboravan period koji je prethodio trenutnom-ozbiljnijem, mirnijem, te otvara put ka novim iskustvima, najavljuju iz SKC.

Fotografije bilježe Almine zadnje godine fakultetskog obrazovanja u Ljubljani, povratak kući u Pulu, odlaske na brojne festivale i koncerte, uživanja s prijateljima na mediteranskim otocima te jutra nakon (ne)zaboravnih studentskih večeri. Sve fotografije, nastale kao idealan spoj ljudi i mjesta u trenutku, bude osjećaj nostalgije, a potom i motivaciju autorici za dalje jer se ipak s njima više ne može poistovjećivati.

Alma Drnovac, mlada umjetnica s prebivalištem u Puli, aktivno se bavi fotografijom od 2010. godine. Završila je kulturologiju na Sveučilištu u Ljubljani, a fotografija ju je privukla još u srednjoj školi kada se njome počela baviti. Svoj put započela je digitalnom fotografijom, ali je, prateći tada aktualnu fotografsku scenu, 2012. godine otkrila analognu kojom se i danas bavi. Almini radovi uglavnom nastaju spontano, a inspiriraju je njoj bliske osobe, svakodnevne scene u oku ugodnim eksterijerima, nezaboravni trenutci noćnoga života, osunčani aktovi na moru… Alma je dosada izlagala samostalno i skupno – Ziferblat u Ljubljani (2015.), Ljubljana plac Boris (2016.), klub Kotač u Puli (2018.), Galerija Cvajner u Puli (2018.), Galerija SKC-Izradi dom (2019.), haustor Foto Studio Centar u Zagrebu (2021.).

Izložbu će biti moguće razgledati do 16. listopada.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }