Otvorenjem Izložbe podvodne fotografije i nastupom Papandopulo kvarteta nastavljen program 27. KKL-a

Uspješan niz koncerata klasične glazbe koji se održavaju u sklopu 27. Kastafskog kuturnog leta nastavlja se 12. kolovoza kada u Kastav dolaze Trio Veljak i Slađana Čolović.

Kastav – Čak dva kulturna događaja u gradu na brege sinoć su plijenila su pažnju ljubitelja umjetnosti. Kulturna večer otvorena je izložbom Kvarner 10 čije je otvorenje održano u galerijskom prostoru crkve sv. Trojice.

Izložba podvodne fotografije dio je međunarodnog projekta ‘Kvarner – ispod i iznad površine mora i Venecija’. Izložbu su otvorili Ivan Karlavaris, mentor projekta, Matej Mostarac, gradonačelnik Grada Kastva, Helena Budimlija, predsjednica Udruge „Kastafsko kulturno leto“, Hani Mohorovičić Srdoč, tajnica Udruge „Kastafsko kulturno leto“, prof. dr. Dubravka Lazić, prodekanica za međunarodnu suradnju, Zlatko Uzelac, član Instituta za povijest umjetnosti i Marko Badurina, kustos muzeja. Izložba se može pogledati sve do 26. srpnja, svakim danom od 17 do 21 sat.

Nastavak večeri donio je nastup Papandopulo kvarteta, a četvero hrvatskih saksofonista, Nikola Fabijanić (sopran saksofon), Gordan Tudor (alt saksofon), Goran Jurković (tenor saksofon) i Tomislav Žužak (bariton saksofon) održali su dvosatni koncert u crkvi sv. Jelene Križarice na kojem su izveli skladbe stranih, ali i domaćih autora. Svojim koncertom nastavili su uspješan niz koncerata klasične glazbe koji se održavaju u sklopu 27. Kastafskog kuturnog leta, a sljedeći na redu zakazan je za 12. kolovoza kada u Kastav dolaze Trio Veljak i Slađana Čolović.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!