Ove subote u Kastvu 3. EFRI humanitarna trail utrka

Ove subote u Kastvu 3. EFRI humanitarna trail utrka

Arhiva

Kružnom stazom duljine 5 km trčat će se u dvije kategorije, muškarci i žene te će biti dodijeljena i posebna priznanja studentima s invaliditetom te najbržem studentu i studentici.

Kastav – 3. EFRI humanitarnu trail utrka koja će biti održana u subotu, 30. listopada 2021. s početkom u 10 sati u Gradu Kastvu (start kod Lože).

Kružnom stazom duljine 5 km trčat će se u dvije kategorije, muškarci i žene te će biti dodijeljena i posebna priznanja studentima s invaliditetom te najbržem studentu i studentici. Utrku organizira Udruga EFRI Sport u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Studentskim zborom EFRI, Studentskim centrom Rijeka i Gradom Kastvom. Za sve sudionike osigurano je po završetku utrke voće, krafne, domaća maneštra i kobasice.

Prijaviti se možete na sljedećem linku.

Program utrke 
09.00 h podjela startnih brojeva (minimalni iznos donacije je 20 kuna)
09.45 h vođeno zagrijavanje
10.00 h start (kod Lože)
12.00 h proglašenje pobjednika i podjela nagrada

Cilj utrke je promicanje sporta i zdravog života među studentima i širom zajednicom, a utrka je humanitarnog karaktera jer se na taj način želi pomoći radu Udruge Portić iz Rijeke za njihov projekt „Tete i barbe pričalice”. Udruga za promicanje dobrobiti djece “Portić” poznata je po svojem projektu “Tete i barbe pričalice” (naziv koji su im sama djeca osmislila) u kojem volonteri svake večeri čitaju i pričaju priče djeci u bolnici. Budući da je odlazak u bolnicu za većinu ljudi, a posebice za djecu, traumatičan događaj, udruga je time pronašla način da umanji nedostatak prirodnog okruženja i obiteljskog rituala pričanja priča djeci pred počinak.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }