Ovo nije bio dobar dan za Miletića – prvog ga je torpedirao Obersnel, a potopila Samaržija

Komentar “Sveti Marin Miletić – sredovječni muškarac koji pokušava impresionirati klince” Hane Samaržije na portalu Inde.hr možda i najbolje ocrtava novog saborskog zastupnika iz osme izborne jedinice.

Rijeka – Danas nije lako bilo biti Marin Miletić – prvog ga je na svom blogu torpedirao gradonačelnik Vojko Obersnel, a potopila ga je u svom komentaru na portalu Index.hr Hana Samaržija. Komentar “Sveti Marin Miletić – sredovječni muškarac koji pokušava impresionirati klince” Hane Samaržije dosad možda i najbolje ocrtava novog saborskog zastupnika iz osme izborne jedinice.

– Kao srednjoškolski učitelj, Miletić je na nastavu dolazio u pripijenim majicama plave boje – boje riječke Armade, navijačke skupine čiji je pasioniran član – i uskim trapericama dječačkih proporcija. Na predavanjima vjeronauka, gdje se nije osobito vjerno držao plana nastave predmeta koji bi srednjoškolce trebao upoznati s katoličkim učenjem i njegovim porukama skromnosti, duhovnosti i davanja, učenicima je pričao o svojem trnovitom putu od navijačkog nasilja, u kojem je razgaljeno sudjelovao, do vjere i studija teologije, napisala je Samaržija koja navodi da je izvan propisanoga rasporeda sati, Miletić učenike novačio u svoje katoličke skaute, a sa skautima je, posve nevezano s katoličanstvom, u nacionalističkim tonovima odavao počast vukovarskim žrtvama ili ih vodio na ljetovanja na otok Prvić, gdje bi djecu tjerao da uzvikuju ustaške pokliče.

– Ako bi se usprotivili isticanju koliko su spremni za dom, prema svjedočanstvu bivše katoličke skautkinje ranije objavljenom na Indexu, Miletić bi prema njima bio izuzetno pasivno agresivan. Upitan o tom incidentu, Miletić ga nije zanijekao, rekavši da se ne sjeća detalja, ali i da ne bježi od odgovornosti. Prevedeno s umjerenjačkoga jezika medijskih ispovijesti, možemo biti sigurni da se dogodio, podsjetila je Hana Samaržija.

Saborski zastupnik Marin Miletić na svom Facebooku pokušao je frazama diskvalificirati autore ova dva članka koja se bave njegovim likom i dijelom. No Marin Miletić, čini se, u tome nije uspio.

– Ljudi, ovo morate pročitati. Nakon Obersnela i njegovog pamfleta portretirala me je i Hana, kćer rektorice Riječkog sveučilišta Snježane Prijić i Obersnelovog direktora Slavena Samaržije. Navodno su čuli da je do mene došla informacija o nepravilnostima i korupciji na Sveučilištu i u Studentskom centru pa su brže bolje sklonili oca Samaržiju iz gradske tvrtke dok se malo situacija ne smiri jer su ispravno zaključili da nepotizmu i korupciji neću dati mira ni na Sveučilištu ni u Studentskom centru, a niti u gradskim tvrtkama i da ću temeljito istražiti tu povezanost. Redovito ću na svojoj stranici prenositi njihove napade i objašnjavati pozadinu napada. Tek toliko da vidite s čim se sve susrećem, pokušao je odgovoriti Miletić Samaržiji, ali niša pritom nije demantirao.

Nije puno bio uspješniji ni u repliciranju Obersnelu.

– Polako se privodi kraju jedno razdoblje u životu grada Rijeke koje komotno možemo nazvati Obersnelova era, započeo je svoj poduži post Miletić u kojem se bavi općim  mjestima Obersnelove političke i gradonačelničke karijere.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!