Ovogodišnje izdanje Ri Rock festivala i dodjele nagrada Ri Rock Kipić održat će se online

Ovogodišnje izdanje Ri Rock festivala i dodjele nagrada Ri Rock Kipić održat će se online

Arhiva

Kroz više od četrdeset izdanja, Ri Rock festival je ostao jedan od najstarijih i najpoznatijih glazbenih događanja u regiji namijenjen neafirmiranim bendovima, a dosad su kroz njega mnogi glazbenici stasali u danas najpoznatije rock izvođače u RH i šire

Rijeka – Ove čudnovate godine, baš svi imaju priliku doći na Ri Rock festival i to besplatno! Točnije 42. Ri Rock festival stiže u vaše domove, na vaše kompjutere, televizije i pametne telefone!

Uslijed pandemije COVID-19, kulturni događaji i umjetnici najviše su pogođeni mjerama koje su slične diljem svijeta. Tako se mnogi kulturni događaji u Hrvatskoj i Rijeci otkazuju ili odgađaju, a skoro jedina alternativa preostaju nastupi pred malim ekranima, bez publike, te emitiranje uživo. Udruga Ri Rock je zato odlučila održati festival i nastaviti ovu izrazito bitnu tradiciju grada Rijeke u obliku posebne koncertne emisije koju će svi s internetskom vezom moći pratiti putem live prijenosa na društvenim mrežama. Dodjela nagrada Ri Rock Kipić, uz revijalne nastupe nominiranih izvođača i odabranih prijavljenih bendova održat će se 12. 12. 2020. u Omladinskom kulturnom centru Palach s početkom u 20 sati.

Kao i prethodnih godina Udruga Ri Rock nudi autorskim bendovima priliku da se prijave za nastup i predstave svoj rad. Kroz više od četrdeset izdanja, Ri Rock festival je ostao jedan od najstarijih i najpoznatijih glazbenih događanja u regiji namijenjen neafirmiranim bendovima, a dosad su kroz njega mnogi glazbenici stasali u danas najpoznatije rock izvođače u RH i šire.

Link na prijavnicu: https://tinyurl.com/y4hy3bg4

Odabrani bendovi dobiti će priliku za revijalni nastup na pozornici Omladinskog kulturnog centra Palach, bez klasičnog koncertnog natjecanja bendova i uz podršku glazbenika koji su pridonijeli regionalnoj alternativnoj sceni kroz povijest. Poseban gost ovogodišnjeg izdanja je poznati riječki bend Grad, koji će po prvi puta predstaviti svoj novi materijal. Osim njih na festivalu će nastupiti još 5 izvođača čija će imena biti otkrivena uskoro. Zbog mjera socijalnog distanciranja i preporuke HZJZ-a, nastupi će se održati bez publike, odnosno isključivo uz uzvanike nominiranih glazbenika, te članova organizacije.

Imena odabranih bit će objavljena nakon završetka prijava. Prijave su otvorene od 09. do 23. studenog 2020. u 23:59 h, a prijaviti se mogu isključivo autorski bendovi (obrade se neće uzimati u obzir).

Zato zabilježite subotu 12. 12. 2020. u kalendare, pripremite kokice, gledajte prijenos iz OKC Palach i uživajte u odličnoj glazbi s domaće scene iz udobnosti vlastitog doma.

Festival i rad Udruge možete podržati i tako da zapratite Udrugu Ri Rock na društvenim mrežama i pretplatite se na YT kanal: https://www.youtube.com/user/UdrugaRiRock

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1024141874723114

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!