Ovogodišnje izdanje Sajma stipendija i visokog obrazovanja održat će se online sljedećeg tjedna

Novo izdanje Sajma bit će istodobno nacionalnog i lokalnog karaktera te će objediniti sve lokacije na kojima se Sajam tradicionalno održavao: Rijeku, Zadar i Zagreb

Rijeka – Zbog dobro poznatih globalnih izazova vezanih uz koronu ovogodišnji je program Sajma prilagođen digitalnom formatu kako bi se stipendije, stručne prakse, brojni studijski programi i šira obrazovna te karijerna ponuda nastavili promicati na siguran način.

Prvi online Sajam stipendija i visokog obrazovanja održat će se na internetskom portalu www.iro.hr 25. studenoga 2020., od 10 do 16 sati u jednostavnom i prilagodljivom formatu sudjelovanja, i za izlagače i za posjetitelje. Na istoj će se stranici moći pronaći satnica te službeni i popratni program.

Novo izdanje Sajma bit će istodobno nacionalnog i lokalnog karaktera te će objediniti sve lokacije na kojima se Sajam tradicionalno održavao: Rijeku, Zadar i Zagreb.

Tijekom cijelog dana održavanja Sajma, posjetitelji će moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta, institucijama koje dodjeljuju stipendije, bivšim stipendistima i predstavnicima nacionalnih i međunarodnih kompanija iz Hrvatske, drugih dijelova Europe, Sjeverne Amerike, Japana i drugih zemalja. Izlagači će pružati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, stručnim praksama, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika. Održavanjem Sajma želi se ukazati na potrebu većeg izdvajanja resursa za sektor obrazovanja i mlade ljude koji su u potrazi za različitim profesionalnim prilikama. Kvalitetnim informiranjem i savjetovanjem o studijskim programima i financiranju studija želi se proširiti pristup visokom obrazovanju za sve društvene skupine, osigurati uspješan završetak upisanim studentima te pospješiti njihov prelazak na tržište rada i povezanost s gospodarstvom.

Ove se godine očekuje više od 30 izlagača što uključuje sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, gradove i županije, udruge i veleposlanstva. Svi oni će pružati posjetiteljima Sajma informacije i savjete o tome kako pronaći najprikladniji studijski program te kako osigurati potrebne stipendije za Hrvatsku i inozemstvo.

Organizaciju Sajma omogućile su potpore brojnih partnera koji će svoje institucije i programe također predstaviti na Sajmu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe EU, Sveučilište u Rijeci, Gradovi Rijeka i Zadar i Primorsko-goranska županija.

Sajam je centralni događaj u visokom obrazovanju u Hrvatskoj namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i njihovim roditeljima te nastavnicima i istraživačima koji će na jednom mjestu u jednom danu moći pronaći sve informacije o mogućnosti studiranja i priprema za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Ujedno će biti i prilika za virtualno okupljanje globalne zajednice koja promiče obrazovanje bez granica te, unatoč globalnoj krizi, raspravu usmjerava na pozitivne priče i prilike.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!