Pada prijedlog povećanja komunalne naknade? Lista za Rijeku podršku u Vijeću uvjetuje zadržavanjem postojeće razine naknade

Naime, u prijedlogu odluke koji bi se trebao naći na idućoj sjednici Gradskog vijeća definirani su novi obuhvati komunalnih zona i korigirane visine koeficijenata.

Rijeka – Predsjednik Kluba Liste za Rijeku u Gradskome vijeću Zvonimir Peranić uputio je u proceduru amandman na Odluku o komunalnoj naknadi koja se nalazi na dnevnome redu iduće sjednice Gradskoga vijeća, javili su iz ove stranke. Naime, u prijedlogu odluke koji bi se trebao naći na idućoj sjednici Gradskog vijeća definirani su novi obuhvati komunalnih zona i korigirane visine koeficijenata.

– U odnosu na koeficijente zona propisane važećom Odlukom o komunalnoj naknadi koji se nisu mijenjali od 1. siječnja 2002. godine, činjenica je da je u razdoblju od tada do danas došlo do značajnih promjena u smislu komunalne opremljenosti pojedinih područja u gradu Rijeci, pri čemu se misli na ostvarena ulaganja i poboljšanja, a što je dovelo do boljih uvjeta stanovanja, ali i do povećanih potreba održavanja uređenih područja, navodi se u tekstu odluke.

Tako su iz gradske uprave izračunali da će na primjeru strana od 65 kvadratnih metara, maksimalno povećanje iznositi 16,25 kuna po mjesečno.

– Amandmanom se prijedlog Odluke korigira na način da bi ukupni iznos komunalne naknade ostao na dosadašnjoj razini, odnosno ne bi došlo do prosječnoga poskupljenja od 12 posto, kako se predlaže u Odluci. Iako smo svjesni da se visina komunalne naknade u Rijeci nije mijenjala od 2001. godine, smatramo kako u ovome trenutku porezno rasterećenje građana i poduzetnika treba imati prioritet u odnosu na komunalni standard. Pogotovo u situaciji kada se očekuje novi udar po standard građana u vidu najavljenoga poskupljenja plina, kazali su iz Liste za Rijeku.

S obzirom na ovakav stav koalicijskih partnera SDP-a, koji su bili presudni u podršci gradskom budžetu, upitno je hoće li odluka biti izglasana.

– U slučaju da amandman ovakvoga sadržaja ne bude usvojen naša tri vijećnika glasat će protiv prijedloga ove Odluke na idućoj sjednici Gradskoga vijeća, kazali su iz Liste za Rijeku.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!