Pekmezi, maline i aronija zvijezde EKO utorka na Tržnici Brajda

Ukusni pesto, prah od malina, likeri od aronije, samo su neki od proizvoda koje su okupljeni izlagači na Tržnici Brajda izložili u sklopu dana promocije ekološke proizvodnje – EKO utorka.

Rijeka – Utorak, 23. lipnja 2019. održana je promocija pod nazivom “EKOutorak” na Tržnici Brajda koja je okupila ekološki certificirane proizvođače s raznolikom ponudom domaćih ekoloških proizvoda.

Ukusni pesto, prah od malina, likeri od aronije, samo su neki od proizvoda koje su okupljeni izlagači na Tržnici Brajda izložili u sklopu dana promocije ekološke proizvodnje – EKO utorka.

Proizvođači koji sudjeluju u ekološkoj proizvodnji ulažu velike napore u razvoj svojih proizvoda, zato ih promocije poput “EKOutorka” privlače u sve većem broju. Osim redovne ponude na Tržnici Brajda, posjetitelji su imali priliku degustirati i kupiti razne i zanimljive proizvode.

Pregršt proizvoda od aronije s bilogorskih obronaka izložili su iz obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva Brolich. Osim likera od aronije, u ponudi su bili sirupi, matični sokovi od čiste aronije i sokovi od aronije i drijenka. Ukusni prah od maline bio je neizostavni proizvod na štandu, a voćni prah od maline obogatit će sva Vaša jela i napitke jedinstvenim prirodnim i intenzivnim okusom. Prah se dobiva od čistih malina koje su smrznute svježe. Pažljivim procesom sušenja optimalno su zadržana tipična svojstva maline, kao što su boja, miris i okus. Također, prah od maline je odličan za dodavanje u sladolede, smoothije i milkshakeove koje oboji u predivnu rozu nijansu te dopunjuje slatkim okusom.

Za one slatkog zuba i ljubitelje amula vlasnica OPG Iva Ćulumović pod svojim brendom “Lavanda proizvodi – Ivy’s Sweet Lavander” ponudila je svoje naširoko poznate torte i simpatične vrećice s lavandom.

“U ponudi imam čokoladne praline punjenje džemom, kruh s medom, ukusne torte, aromatične integralne kekse i kruščiće. Integralni keksi imaju personalizirani karakter pa naručiocima na keksu obično piše njihovo ime ili naziv tvrtke. Također, nudim i liniju od desetak proizvoda s kamelijama. Počela sam izrađivati i predivne cvjetove kamelija od platna koje se koriste kao broševi, a moći će se kupiti uz moje džemove – istaknula je Iva Ćulumović”.

Također, sudjelovali su obiteljsko gospodarstvo Kuderna (ulja kantariona, čajevi, medno biljne kreme, itd.), trgovina Kap dobra (bučino ulje, likeri, vina i sokovi), obrt Bitoraj iz Mrkoplja koji je osim ekoloških jaja svoju ponudu obogatio i eko tjesteninom, Socijalna zadruga Put ponudila je ukusni pesto od medvjeđeg luka s maslinovim uljem i slaninom, svježi patlidžan i tikvice te sirupe poput onog s bobicama bazge. Iz Skrada je prisustvovao OPG Kenda koji je osim svježih malina ponudio i sok od aronije po promotivnim cijenama. Svojim prisustvom EKO utorak je podržao i OPG Mičić čijoj žličici slatkog meda raznih okusa nitko nije mogao odoljeti.

Ako ste propustili ovaj EKO utorak, sljedeći je najavljen već za 30. srpnja, a proizvode izlagača možete degustirati i kupiti u posebno označenoj zoni na Tržnici Brajda. Prijava za izlagače moguća je pozivom na broj 051/311-487 (pon-pet od 8-16 h), putem elektroničke pošte: marketing@rijeka-plus.hr ili službene Facebook stranice Rijeka plusa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!