Pet osoba prijavljeno zbog kaznenog djela iz organiziranog kriminaliteta

Riječ je o dvije državljanke Srbije, jednom državljaninu Bosne i Hercegovine, jednom Crne Gore, starosti od 22 do 33 godine i 29-godišnjim hrvatskim državljaninom koje je granična policija u petak, 29. lipnja oko 20 sati, zatekla na području Velog Brguda u blizini državne granice u dva osobna i u jednom kombi vozilu.

Rijeka – Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Rupa proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom stranih državljana te jednim državljaninom Hrvatske, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Riječ je o dvije državljanke Srbije, jednom državljaninu Bosne i Hercegovine, jednom Crne Gore, starosti od 22 do 33 godine i 29-godišnjim hrvatskim državljaninom koje je granična policija u petak, 29. lipnja oko 20 sati, zatekla na području Velog Brguda u blizini državne granice u dva osobna i u jednom kombi vozilu. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su u vozilima prevozili strane državljane bez dozvole u cilju ostvarenja protupravne imovinske koristi, kako bi navedenima omogućili nedozvoljeno kretati se Republikom Hrvatskom s namjerom nezakonitog izlaska iz Republike Hrvatske.

Nakon završenog istraživanja, svi spomenuti osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!