[FOTO] Petar Klovar svjetskim rekordom na prvo mjesto CNF

Nakon fantastičnog uspjeha Hrvatske AIDA reprezentacije na Cipru, niz medalja se nastavlja zahvaljujući Petru Klovaru iz Rijeke.

Kas, Turska – Hrvatska reprezentacija na CMAS svjetskom prvenstvu u Turskoj bilježi kvalitetne rezultate u svim disciplinama, međutim svakako treba istaknuti spektakularnu završnicu najdubljih zarona bez peraja, gdje su sve oči bile uprte u Petra Klovara i Alexeya Molchanova iz Rusije, koji slovi za glavnog favorita. Na prošlom dvoboju u Cipru oboje su diskvalificirani zbog blackouta te je cijela ronilačka javnost očekivala ovaj revanš koji je Petar Klovar iskoristio na najbolji mogući način, ostvarivši uvjerljiv i čist zaron za bijeli karton na 92 metra dubine bez peraja što je ujedno i novi CMAS svjetski rekord. Alexey Molchanov ponovo je pretrpio blackout i prepustio postolje Petru.

Uz taj rezultat, koji je najbolje postignuće naše reprezentacije na ovom prvenstvu, Petar Klovar je dva dana ranije postao i svjetski vice prvak u disciplini FIM, gdje je produbio svoj status najdubljeg Hrvata u povijesti za dodatna 3 metra, zaronivši 119 metara i plasirao se samo dva metra iza Alexeya Molchanova.

„Zaron je bio očekivano dosta težak, uvjeti su bili odlični, imao sam veliku motivaciju jer sam znao da mogu to napraviti i da to nosi zlatnu medalju. Prije zarona bio sam dosta nervozan jer je to zaron blizu ruba trenutnih mogućnosti, a s druge strane sam imao jaku konkurenciju s puno više iskustva.“ – Petar Klovar, ronilac.

Klovar potvrđuje još jednom da je jedan od najvećih talenata svjetskog ronjenja na dah, ali i da se njegov vrh tek očekuje.

„Znali smo da je Petar spreman na ovakav zaron, međutim, u ronjenju male sitnice odlučuju i trebalo je to izvesti u pravom trenutku. Na Cipru je falilo malo sreće i iskustva, ali tu je svakako sve sjelo na mjesto i ova zaslužena medalja ide na pravu adresu. Jako sam sretan jer znam da će ovo biti velika motivacija za daljnji rad, a isto tako znam da je ovo tek početak i da ćemo imati još puno prilika za slavlje, jer je Petar stvarno jedan od najjačih ronioca na svijetu.“ – Vitomir Maričić, trener Petra Klovara

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }