PGŽ danas broji jednu novozaraženu i pet izliječenih osoba

Unatoč novom slučaju zaraze, epidemiološka situacija u PGŽ je poprilično dobra, pogotovo kada se stanje usporedi s ostalim hrvatskim županijama i zemljama u okruženju

Rijeka – Na području Primorsko-goranske županije u posljednja je 24 sata evidentirana jedna novozaražena osoba. Riječ je o ugostitelju koji se prije tjedan dana vratio iz inozemstva, nalazi se u stanu u samoizolaciji i nije imao kontakata. Nakon što je razvio blaže simptome i o tome obavijestio epidemiologe, podvrgnuo se testiranju koje je pokazalo prisustvo koronavirusa. S druge strane u istom je razdoblju evidentirano pet izliječenih osoba.

Unatoč novom slučaju zaraze, epidemiološka situacija u PGŽ je poprilično dobra, pogotovo kada se stanje usporedi s ostalim hrvatskim županijama i zemljama u okruženju. Lokalne transmisije virusa nema, što znači da nadležne službe odlično obavljaju svoj posao ali i da se velika većina građana ponaša odgovorno i pridržava se svih protuepidemijskih mjera i preporuka.

S današnjim danom u našoj je županiji evidentirano 20 aktivnih slučajeva i 130 izliječenih. Do sada su ukupno registrirana 152 COVID-19 slučaja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!